Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στον οικισμό Κολοσοβάγια συνεχίζεται η μάχη για το ναό



Οι οπαδοί του «Πατριαρχείου του Κιέβου» προσπαθούν να καταλάβουν το ναό του Αποστόλου Ιωάννη του Θεολόγου στον οικισμό Κολοσοβάγια της περιοχής Κρεμενέτσκι στα περίχωρα της Τερνόπολης, αναφέρει η ιστοσελίδα «pravoslavie.ru». 

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της καταληψης του ναού της άνοιξη της φετινής χρονιάς και την άρνηση των τοπικών αρχών να συμπράξουν στην κατάληψη οι αποσχιστές αποφάσισαν να λειτουργήσουν αλλιώς και να κλείσουν το δρόμο «Ντομάνοβο –Κόβελ π Τσερνοβτσί», εμποδίζοντας την κίνηση αυτοκινήτων.

«ΟΙ ριζοσπάστες επίσης έχουν φτάσει πολύ κοντά στο ναό, είδαν όμως ότι γύρω του βρίσκονται άνδρες και γυναίκες, και έφυγαν», παραθέτει η διαδικτυακή πύλη τα λόγια του γραμματέα της ενορίας της Τερνόπολης, πρωθιερέα Στεφάν Μπαλάν. Όπως τόνισε ο ιερέας, στον οικισμό Κολοσοβάγια ο περισσότερος πληθυσμός στηρίζει την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. 

«Οι ορθόδοξοι υπερασπίστηκαν το ναό τους, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι εδώ θα υπάρχει συνέχεια στις προσπάθειες της κατάληψης», θεωρεί ο γραμματέας της ενορίας της Τερνόπολης.

Ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου έληξε μετά τα συνάντηση με τον Ι. Κουλνίτσκι, αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης πολιτισμού, θρησκείας και εθνικοτήτων της περιφέρειας της Τερνόπολης. Ο αξιωματούχος υποσχέθηκε να ερευνήσει την κατάσταση.

Με τη σειρά τους οι αποσχιστές υπόσχονται και στο εξής να λειτουργούν με ακραίες μεθόδους.