Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι στα Στρατεύματα Στρατηγικού Σκοπού της Ρωσίας



Τα Πυραυλικά Στρατεύματα Στρατηγικού Σκοπού της Ρωσίας θα παραλάβουν το 2015 μέχρι 50 δείγματα οχημάτων και οπλισμού, μεταξύ των οποίων είναι και βαλλιστικοί πύραυλοι. Τη δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των Πυραυλικών Στρατευμάτων Στρατηγικού Σκοπού της Ρωσίας Ίγκορ Εγκόροφ, γράφει το πρακτορείο TASS.

"Στο τελικό στάδιο του επαναεξοπλισμού τα Πυραυλικά Στρατεύματα Στρατηγικού Σκοπού της Ρωσίας το 2015 θα παραλάβουν πάνω από 50 σύγχρονα δείγματα οπλισμού, στρατιωτικά και ειδικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, αυτόνομα συστήματα εκτόξευσης, κινούμενοι σταθμοί διαχείρισης πυραυλικών στρατευμάτων και μεραρχιών, οχήματα εφοδιασμού της μαχητικής περιπολίας, οχήματα μηχανολογικού εφοδιασμού και κάλυψης ", είπε ο Εγκόροφ.

Υπενθύμισε ότι το 2015 στα Πυραυλικά Στρατεύματα Στρατηγικού Σκοπού της Ρωσίας έγιναν πάνω από 100 ασκήσεις αρχηγείων και επιτελείων, ασκήσεις τακτικής και ειδικού σκοπού.

"Οι ασκήσεις έγιναν στις δύσκολες συνθήκες που μοιάζουν με μαχητικές, μεταξύ άλλων χρησιμοποιήθηκαν διατμηματικές συνεργαζόμενες μεταξύ τους δυνάμεις και μέσα. Επεξεράστηκε ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων, πρακτικής δράσης και εντολών, μεταξύ άλλων για τη θέση σε ύψιστο βαθμό μαχητικής ετοιμότητας, για την αντίδραση σε μονάδες δολιοφθορέων και σε χτυπήματα όπλων υψηλού στόχου του υποθετικού εχθρού", τόνισε ο Εγκόροφ. Υπογράμμισε ότι η μονάδα των Πυραυλικών Στρατευμάτων Στρατηγικού Σκοπού της Ρωσίας βρίσκεται σε ετοιμότητα της άμεσης χρήσης.