Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας



Το νέο σχολικό έτος άρχισε την Τρίτη σε μονάδες, ενώσεις και στρατεύματα όλων των ειδών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, οι στρατιώτες άρχισαν το νέο κύκλο εκπαιδευτικής και μαχητικής προετοιμασίας, ανέφεραν στο γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει το πρακτορείο TASS.

Στο νέο σχολικό έτος, τόνισαν στο Υπουργείο, βασικοί στόχοι είναι "η αύξηση ποιότητας προετοιμασίας στρατευμάτων με την τήρηση υψηλού επιπέδου των μαχητικών σπουδών ". "Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην ένταξη νέων μεθόδων τακτικής δράσης που βασίζονται σε μαχητική εμπειρία και την εμπειρία σύγχρονων ενόπλων συγκρούσεων, στην πρακτική εκπαίδευσης ", διευκρίνισαν στο Υπουργείο.

Μεγάλη προσοχή το Υπουργείο Αμύνης θα δώσει σε διατμηματικές και διμερείς ασκήσεις στις οποίες η αεροπορία θα μεταφέρεται σε αεροδρόμια άμεσης δράσης, ενώ τα στρατεύματα θα μεταφέρονται σε άγνωστους χώρους ασκήσεων. Θα συνεχιστούν άμεσοι έλεγχοι της μαχητικής ετοιμότητας, ενώ οι βασικές ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνουν ασκήσεις αρχηγείων και επιτελείων "Καύκασος-2016".

Στο στρατό θα εφαρμοστούν νέα προγράμματα της εκπαίδευσης. "Το 2016 στις Ένοπλες Δυνάμεις θα γίνει η δοκιμή νέου προγράμματος μαχητικής προετοιμασίας μονάδων που καλείται να αποκλείσει την τυπικότητα στην εκπαίδευση προσωπικού και να έχει στοχευμένη προετοιμασία μονάδων στην πραγματοποίηση μαχητικής δράσης σε διάφορες συνθήκες τακτικών υποθέσεων ", είπαν στο στρατιωτικό όργανο.

Το 2016 θα ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος σχεδιασμού και παρακολούθησης της μαχητικής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σύστημα θα πραγματοποιεί τον αντικειμενικό αυτοματοποιημένο έλεγχο της μαχητικής εκπαίδευσης, τα δεδομένα θα αποστέλλονται στο Εθνικό Κέντρο διαχείρισης της άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Υπουργείο Αμύνης θα συνεχίσει ενεργά να χρησιμοποιεί στην προετοιμασία στρατιωτών το στοιχείο του ανταγωνισμού: το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς θα γίνουν οι δεύτεροι "Στρατιωτικοί διεθνείς αγώνες", όπου οι στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αγωνίζονται με ξένες ομάδες. Ομάδες – μέλη των Αγώνων από τη ρωσική πλευρά θα προσδιοριστούν στα πλαίσια των πανστρατιωτικών αγώνων οι οποίοι θα συμπεριλάβουν σχεδόν όλα τα είδη στρατευμάτων σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της Ρωσίας.

Το σχολικό έτος του 2015 το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, στις Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν σχεδόν 5 χιλ. δράσεις της μαχητικής προετοιμασίας, από τις οποίες πάνω από 30% είχαν διατμηματικό χαρακτήρα. Βασικό γεγονός έγιναν οι στρατηγικές ασκήσεις αρχηγείων και επιτελείων "Center-2015" στις οποίες συμμετείχαν περίπου 95 χιλ. στρατιώτες, πάνω από 7 χιλ. μονάδες οπλισμού και στρατιωτικών οχημάτων, έως 170 αεροσκάφη και 20 πλοία.