Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λαβρόφ: Η επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης καταδεικνύει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας



Η πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη καταδεικνύει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Αυτή η τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη δείχνει και πάλι πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του κακού», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Ερλάν Αμπντιλντάγεφ.

Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα που είχε γεννηθεί στο Κιργιστάν.

«Αξιοσημείωτη» η παρουσία Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη την ώρα της επίθεσης

Η παρουσία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη την ώρα που σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στο μετρό είναι «αξιοσημείωτη» δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως θα ήταν «κυνικό και κακόβουλο» να χαρακτηρίζεται η φονική έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη αντίποινα για τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν πως η έκρηξη, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, στην Αγία Πετρούπολη, πραγματοποιήθηκε πιθανόν από καμικάζι βομβιστή ο οποίος είχε διασυνδέσεις με φανατικούς ισλαμιστές.