Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κρεμλίνο: «Πρόκληση» που απευθύνεται και στον Πούτιν η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη



Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι μια «πρόκληση» που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, περιλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Κάθε επίθεση που γίνεται στη χώρα μας είναι μια πρόκληση που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους, περιλαμβανομένου του προέδρου μας», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακατατάξεις στους κόλπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, μετά την τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο η συνδρομή ξένων υπηρεσιών στις έρευνες που διεξάγονται.

«Θεωρώ γενικά ότι δεν τίθεται θέμα ανακατατάξεων στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ξένης βοήθειας είπε ότι «σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αναμφίβολα δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η ρωσική πλευρά να ζητήσει τέτοιους είδους βοήθεια».

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στην αναγκαιότητα της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτό, είπε ότι «η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και καμία χώρα στο κόσμο μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε μόνη της να νικήσει την τρομοκρατία».