Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κρεμλίνο: Η Μόσχα ελπίζει σε μεγαλύτερο αμοιβαίο σεβασμό με τις ΗΠΑ υπό τον Τραμπ



Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συνεννοηθούν και ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος αμοιβαίος σεβασμός σε σχέση με εκείνον που υπήρχε επί κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για το πώς το Κρεμλίνο αποτιμά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο Τραμπ.

«Η Μόσχα ελπίζει ειλικρινά ότι οι πρόεδροί μας θα συνεννοηθούν», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Τουλάχιστον ο Τραμπ έχει μιλήσει για την ετοιμότητά του για διάλογο. Αυτό δεν σημαίνει ετοιμότητα να συμφωνήσουν για τα πάντα ο ένας με τον άλλον. Αυτό δεν είναι πολύ πιθανό και η Μόσχα δεν περιμένει κάτι τέτοιο, όμως ο διάλογος είναι βάση για ελπίδα και θα μας βοηθούσε να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε πολύπλοκες καταστάσεις.»

Ο Πεσκόφ είπε ωστόσο πως το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με τις απόψεις για την Κριμαία που εξέφρασε ο υποψήφιος για το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον χθες, ο οποίος είπε ότι η προσάρτηση από τη Μόσχα το 2014 της ουκρανικής χερσονήσου είναι παράνομη.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι το Κρεμλίνο ανησυχεί για τη στρατιωτική ενίσχυση, όπως την αποκάλεσε, των ΗΠΑ στην Πολωνία, λέγοντας πως η κίνηση αυτή συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως η Ρωσία θεωρεί ότι η κίνηση αυτή είναι ένα επιθετικό βήμα κατά μήκος των συνόρων της.