Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας



Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ είναι πρόθυμος να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την πρώτη τηλεφωνική επαφή που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του Β. Πούτιν το Σάββατο, σύμφωνα με την Kellyanne Conway, σύμβουλο του κ. Τραμπ.

«Όλα είναι υπό εξέταση», τόνισε η Conway σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News, ερωτώμενος εάν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και το θέμα των κυρώσεων και προσέθεσε «Εάν ο Β. Πούτιν δεσμευθεί ότι θα έχει μία σοβαρή διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του εξτρεμιστικού ισλαμικού τότε θα τον ακούσουμε. Το «Πρώτα η Αμερική» ισχύει και για την εξωτερική πολιτική και για την εσωτερική ασφάλεια».

Από την πλευρά του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει εάν στην τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών θα συζητηθεί και το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όπως είπε οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις απόψεις τους για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και ότι ο κ. Πούτιν θα συγχαρεί τον κ. Τραμπ για την εκλογή του.

«Αυτή θα είναι η πρώτη τηλεφωνική επαφή από τη στιγμή που ο κ. Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του και ως εκ τούτου θα είναι μία επαφή κατά την οποία κανείς δεν περιμένει ότι θα συζητηθούν με ουσιαστικό τρόπο όλα τα θέματα», τόνισε ο κ. Peskov.