Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Ευκαιρία για ειλικρινή συζήτηση», η συνάντηση Μακρόν-Πούτιν



Η συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά μια ευκαιρία για να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
 
«Αυτή η επίσκεψη προσφέρει μια ευκαιρία να συζητήσουν ειλικρινά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η συνάντηση αυτή θα επιτρέψει στη Μόσχα και στο Παρίσι «να κατανοήσουν καλύτερα τις αποχρώσεις των θέσεων ο ένας του άλλου».

«Το σημαντικό για τους δύο προέδρους είναι να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον και να συζητήσουν τα διεθνή ζητήματα», προσέθεσε ο Ουσακόφ.
 
Ο Ουσακόφ δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι στις 29 Μαΐου θα επισκεφθεί το Ρωσικό Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, που εγκαινιάσθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι. 

Αναφερόμενος στο εν λόγω Κέντρο είπε ότι πρόκειται για έναν «μοναδικό χώρο, που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων στον πολιτιστικό, ανθρωπιστικό και μορφωτικό τομέα».