Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Ο ρόλος της Ρωσίδας ερωμένης του Τούρκου εκτελεστή



Διαστάσεις κατασκοπευτικής ταινίας του Χόλιγουντ αρχίζει να εκλαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ.

Η αδερφή του Τούρκου εκτελεστή, Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, υποστήριξε σε δηλώσεις της στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ότι ο αδερφός της υπέστη «πλύση εγκεφάλου» από τη Ρωσίδα ερωμένη του, η οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι πιθανόν να ήταν «διπλή πράκτορας», έχοντας σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες δυτικών κρατών ή το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οργάνωσε το εναντίον του πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Αντρέι Καρλόφ

Η Σεχέρ Οζέρογλου, μίλησε στη μεγάλη τουρκική εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ένα στοιχείο, που σίγουρα θα απασχολήσει τις αρχές στην έρευνά τους. Η αδερφή του δράστη αποκάλυψε ότι ο αδερφός και δολοφόνος του Αντρέι Καρλόφ είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με μία Ρωσίδα που διέμενε στην Τουρκία. Ένα 24ωρο πριν τη δολοφονική ενέργεια του Αλτιντάς, η Ρωσίδα αναχώρησε για τη Μόσχα.

Σύμφωνα με την Οζέρογλου, ο 22χρονος αδερφός της υπέστη «πλύση εγκεφάλου» από τη γυναίκα, προκειμένου να προβεί στη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία. Όπως αποκάλυψε, ο αδερφός της γνώρισε τη Ρωσίδα, την οποία ανέφερε ως «S» και λίγο αργότερα εγκατέλειψε το πατρικό του, καθώς διέμενε μαζί της. 

Η αδερφή του Τούρκου δολοφόνου

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, η γυναίκα αυτή έχει ήδη εντοπιστεί από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και υποβάλεται σε ανάκριση, προκειμένου να ομολογήσει ή να δώσει πληροφορίες για όσα γνωρίζει γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες σε επίπεδο διεθνών σχέσεων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρωσίδα ενδέχεται να έπαιζε το ρόλο του «διπλού πράκτορα», κάνοντας λόγο για σχέσεις είτε με μυστικές υπηρεσίες δυτικού κράτους, είτε με το δίκτυο Γκιουλέν.