Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

"Tο αεροσκάφος της Ημέρας της Κρίσης " δεύτερης γενιάς παραλαμβάνει η Ρωσία



Ο "Ενωμένος Κατασκευαστικός Όμιλος " (εντάσσεται στον κρατικό όμιλο "Rostech") δημιούργησε για το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας το εναέριο αρχηγείο στρατηγικής διαχείρισης της δεύτερης γενιάς με βάση το αεροσκάφος IL-80, θα παραδοθεί στον πελάτη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Για το γεγονός αυτό την Τρίτη στο πρακτορείο TASS ανέφεραν στον όμιλο.

"Το πρώτο εναέριο σύστημα τεχνικών μέσων με βάση το αεροσκάφος IL-80 επιτυχώς ολοκλήρωσε τις δοκιμές και μέχρι το τέλος του 2015 θα παραδοθεί στον πελάτη", λέγεται στην ανακοίνωση.

Ο εναέριος σταθμός στρατηγικής διαχείρισης προορίζεται για την άμεση εγκατάσταση στρατευμάτων, επίσης είναι χρήσιμος σε συνθήκες έλλειψης χερσαίας υποδομής ή σε περίπτωση που θα δυσλειτουργήσουν χερσαίοι σταθμοί διαχείρισης, κόμβοι και γραμμές επικοινωνιών.

"Είναι μοναδικό σύστημα από την άποψη των χαρακτηριστικών του και εξασφαλίζει τη στρατηγική διαχείριση όλων των ειδών των στρατευμάτων. Στη σύνθεση του ομίλου τις εργασίες για το εναέριο σύστημα τεχνικών μέσων πραγματοποιεί η επιστημονική βιομηχανική επιχείρηση "Polet". Εκτός από τη Ρωσία τα αεροπορικά οχήματα αυτού του επιπέδου παράγουν μόνο στις ΗΠΑ, οι αμερικάνοι στρατιώτες ένα ανάλογο σύστημα αποκαλούν "αεροσκάφος της Ημέρας της Κρίσης ", δήλωσε ο αναπληρωτής του γενικού διευθυντή του Ομίλου Σεργκέι Σκόκοφ, τα λόγια του οποίου παραθέτουν στον όμιλο.

Τόνισε ότι η νέα γενιά των εναέριων σταθμών διαχείρισης διακρίνεται με αυξημένη αντοχή, λειτουργικότητα, βελτιωμένα χαρακτηριστικά μεγεθών και πιο χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος επιτρέπουν να πραγματοποιείται η διαχείριση χερσαίων δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού, των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων, καθώς και Πυραυλικών Στρατευμάτων Στρατηγικού Σκοπού.

Νωρίτερα στον όμιλο ανέφεραν στο πρακτορείο TASS ότι την παρούσα στιγμή ήδη γίνεται η επεξεργασία του εναέριου σταθμού στρατηγική διαχείρισης της τρίτης γενιάς.