Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ συμβούλευσε στο Κίεβο "Να μην αναζητήσει υπερωκεάνιους φίλους"



Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε πληροφορίες σχετικά με εμφάνιση Τσετσένων στα οδοφράγματα στο Σλαβιάνσκ. 
Ταυτόχρονα και ο ίδιος ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντύροφ συμβούλευσε στις αρχές του Κιέβου «να μην αναζητήσουν υπερωκεάνιους φίλους προσπαθώντας να τα χαλάσει με τον αμφιθαλή τον αδελφό», δηλαδή με τον ρωσικό λαό.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας έθιξε το θέμα των εξελίξεων στην Ουκρανία και γύρω της μιλώντας σε συνάντηση εξόδου στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, στην οποία συμμετείχαν γραμματείς των Συμβουλίων Ασφαλείας των κρατών-μελών του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
«Εκτιμώ τις εξελίξεις ως τραγωδία του ουκρανικού λαού.

Οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες προσπαθούν να οδηγήσουν την Ουκρανία στο χάος, καταστροφή και εμφύλια διαμάχη. Ο ουκρανικός λαός ο οποίος μας είναι κοντινός ως προς το πνεύμα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό, αντιμετωπίζει έναν πραγματικό κίνδυνο», έγραψε ο Καντύροφ σε μια από τις σελίδες του σε κοινωνικά δίκτυα.
«Δεν έχουμε κρύψει ποτέ τη στάση μας έναντι των εξελίξεων στην Ουκρανία. Τους βοηθούμε όσο μπορούμε.

Σκοπεύουμε να το κάνουμε και στο μέλλον», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους εξαπατήθηκαν από τις υποσχέσεις της Δύσης προς την Ουκρανία, γι’ αυτά που έγιναν στη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Συρία και τη Σερβία».