Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ρωσία: Πάνω από 2 δις για την ανάπτυξη της φυσικής αγωγής



Για το ομοσπονδιακό στοχευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στη Ρωσική Ομοσπονδία για το διάστημα 2016-2020 θα παραχωρηθούν πάνω από 97 δισεκατομμύρια ρούβλια (2, 16 δις. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των 74 δισεκατομμυρίων (1,7 δις. ευρώ) από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Με βάση το έγγραφο που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, μέσα στο διάστημα αυτό θα κατασκευαστούν 352 αθλητικές εγκαταστάσεις ομαδικού αθλητισμού με χαμηλό προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπήρους.

Περίπου 19 δισεκατομμύρια ρούβλια (0,45 δις. ευρώ) θα δαπανηθούν για την παροχή όλων των απαραίτητων κέντρων εκπαίδευσης και προπόνησης σε όλες τις εθνικές ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε όλα τα αθλητικά είδη που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Σχεδόν 26,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (0,6 δις. ευρώ) από τον κρατικό προϋπολογισμό θα δαπανηθούν για κατασκευή και ανακατασκευή της υποδομής των αθλητικών κέντρων στη βάση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του ολυμπιακού αποθέματος.

Σύμφωνα με την δομή του προγράμματος η υλοποίησή του μέχρι το τέλος του 2020 θα επιτρέψει να ασχοληθούν με τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέχρι 40% από τους πολίτες της Ρωσίας (αντί για 22% το 2012), μέχρι 20% από τα άτομα με ειδικές ανάγκες (3,5% το 2012), μέχρι 80% από τους σπουδαστές (52,7%).

"Η αθλητική υποδομή του δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος θα επιτρέψει να εξασφαλιστούν συνθήκες για διαμόρφωση ενός σταθερού αθλητικού αποθέματος για τις εθνικές αθλητικές ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ",είναι πεπεισμένοι στο Υπουργικό Συμβούλιο.