Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ρωσία: Το 70% των ενόπλων δυνάμεων θα είναι εξοπλισμένο με προοδευτικά οπλικά συστήματα μέχρι το 2020



Τα στρατεύματα της εναέριας και διαστημικής προστασίας του ρωσικού στρατού σήμερα είναι μία από τις δομές υψηλών τεχνολογιών του ρωσικού στρατού.
Για το γεγονός αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γιούρι Μπογκάτοφ τα λόγια του οποίου παραθέτει το πρακτορείο INTERFAX.   

«Εάν μιλάμε για το πυρηνικό στοιχείο που είναι η δική μας τριάδα, τότε σήμερα το επίπεδο του εξοπλισμού με σύγχρονα προοδευτικά δείγματα αποτελεί περίπου 47 τοις εκατό», είπε ο Γιούρι Μπορίσοφ μιλώντας την Πέμπτη στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού «Russia 24».

Εάν μιλάμε για τα Πυραυλικά στρατεύματα στρατηγικού σκοπού, στο τέλος του 2014 το επίπεδο εξοπλισμού με προοδευτικά δείγματα αποτέλεσε 45%. Στην Πολεμική Αεροπορία είναι 55%, στο Πολεμικό Ναυτικό - 39%.

Στα στρατεύματα της εναέριας και διαστημικής προστασίας αυτός ο δείκτης αποτελεί 69%. Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι ένα από τα είδη στρατευμάτων υψηλών τεχνολογιών». Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο ρωσικός στρατός μέχρι το 2020 κατά 70% θα είναι εξοπλισμένος με προοδευτικά οπλικά συστήματα.