Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μαχητικά πλοία Ρωσίας - Κίνας άρχισαν εκπαιδευτικούς βομβαρδισμούς στη Μεσόγειο



ΜΟΣΧΑ. Μαχητικά πλοία της Ρωσίας και της Κϊνας στις κοινές στρατιωτικές θαλάσσιες ασκήσεις στη Μεσόγειο θάλασσα άρχισαν τους εκπαιδευτικούς βομβαρδισμούς.
Επίσης πετούν βόμβες στους υποθαλάσσιους στόχους. Για το γεγονός αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Πολεμικό Ναυτικό, πλοίαρχος Α’ βαθμού Ίγκορ Ντιγκάλο.

«Στα πλαίσια της διεξαγωγής της ενεργούς φάσης των ρωσοκινεζικών στρατιωτικών θαλάσσιων ασκήσεων «Θαλάσσια αλληλεγγύη – 2015» στο ανατολικό μέρος της Μεσογείου η ενωμένη ομάδα δυνάμεων εκτελεί πρακτικούς πυροβολισμούς σε υποθετικούς θαλάσσιους στόχους (έναν πλωτήρα, μοντέλο της πλεούμενης νάρκης), πρακτικούς βομβαρδισμούς από συστήματα της ραδιοηλεκτρονικής μάχης, καθώς και βομβαρδισμούς με νάρκες του βυθού σε υποθετικούς υποθαλάσσιους στόχους», παραθέτει τα λόγια του Ντιγκάλο το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Πρόσθεσε ότι «η εκτέλεση αυτών των υποθέσεων είναι η κορυφή της ενεργούς φάσης των ασκήσεων».

Την Πέμπτη στο επιτελείο της ενωμένης διοίκησης των ασκήσεων στο Ντιβνομόρσκ θα γίνει η τελετή λήξης των ασκήσεων. Θα την προβαδίσει η ανάλυση των μαχητικών ασκήσεων.