Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο κατηγόρησε τις ΗΠΑ στην έναρξη όλων των σύγχρονων πολεμικών συγκρούσεων στον κόσμο



Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ο μοναδικός εκκινητής όλων των σύγχρονων πολεμικών συγκρούσεων. Τη δήλωση αυτή έκανε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης άμεσης δράσης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Ανδρέι Καρταπόλοφ. Όπως είπε, μαζί με τους συμμάχους τους οι ΗΠΑ πάνω από 50 φορές χρησιμοποίησαν την στρατιωτική δύναμη μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια.

"Παραγγελιοδότης όλων των πολεμικών συγκρούσεων είναι μόνο οι ΗΠΑ. Σήμερα οι χώρες της Δύσης άρχισαν να τοποθετούνται ως βασικοί "αρχιτέκτονες" τους συστήματος των διεθνών σχέσεων, ενώ οι ΗΠΑ είναι το μοναδικό υπερκράτος στον κόσμο ", είπε ο στρατηγός Καρταπόλοφ, μιλώντας στο στρατιωτικό επιστημονικό συνέδριο, αφιερωμένο στα 70 χρόνια της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Η θέση αυτή επίησμα εκφράζεται στην ανανεωμένη στρατηγική της εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ το οποίο παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στο Κογκρέσσο στις 6 Φεβρουαρίου, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος του γενικού Επιτελείου.

"Η τάση για τη συστημική συγκράτηση της Ρωσίας που διεξάγει ο Λευκός Οϊκος, αιτιολογείται από την στρατηγική τάση των ΗΠΑ με πάση θυσία να τηρήσουν τις κυρίαρχες γεωπολιτικές και οικονομικές θέσεις και να μην επιτρέψουν την εμφάνιση νέων κέντρων δυνάμεως ", θεωρεί ο στρατηγός.

Μιλώντας για τη χρήση της στρατιωτικής δύναμης, ο Καρταπόλοφ υπενθύμισε ότι "έξι φορές οι επιχειρήσεις διεξάγονταν με αποφασιστικούς σκοπούς και μετατράπηκαν σε τοπικές πολεμικές συγκρούσεις ". "Όλα τα θλιβερά αποτελέσματα είναι πασίγνωστα ", είπε.

Νωρίτερα ο αρχηγός των στρατευμάτων της Δυτικής Στρατιωτικής περιοχής ο στρατηγός Ανατόλι Σίντοροφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Δύση πραγματοποιούν το πρώτο στάδιο του υβριδίου πολέμου ενάντια στη Ρωσία, πρόκειται για σκόπιμη αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα με πολιτικά και οικονομικά μέτρα.

"Οι ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες ως πρόσχημα την αύξηση της εντατικότητας της άμεσης και της μαχητικής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη δυτική στρατηγική κατεύθυνση, καθώς και την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, διαμορφώνουν την εικόνα της χώρας μας ως κατακτητή για τις ευρωπαϊκές χώρες ", είπε ο στρατηγός.

Υπενθύμισε ότι στην Ανατολική Ευρώπη σημαντικά αυξήθηκε η στρατιωτική παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. "Η αντιρωσική πορεία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των χωρών της Βαλτικής επέτρεψε να εγκατασταθούν στο έδαφος της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας πρόσθετες ομάδες εμπροστοφυλακκής από το σύνολο της Τρίτης μηχανοκίνητης μοίρας του στρατού των ΗΠΑ συνολικού αριθμού έως χίλια άτομα ", ανέφερε.

"Εκτός τούτου, η κατάσταση στην περιοχή χαρακτηρίζεται από την διεξαγωγή της πληροφοριακής καμπάνιας, βασικός στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη στην κοινωνία σταθερών αντιρωσικών τάσεων ", τόνισε ο αρχηγός στρατευμάτων της Δυτικής Στρατιωτικής περιοχής.