Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Ρωσία θα βάλει "στο στόχαστρο " το πυραυλικό αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στη Μαύρη θάλασσα



Στην ιστοσελίδα του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ αναφέρεται ότι το οπλισμένο με πυραύλους αντιτορπιλικό Jason Dunham στις 3 Απριλίου θα μπει στη Μαύρη θάλασσα και θα κάνει ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία και στην Κριμαία. 
Οι πηγές του Politonline.ru στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας παρατήρησαν ότι ο Στόλος της Μαύρης θάλασσας, τα συστήματα "Bastion" και η αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παρακολουθεί προσεκτικά το πλοίο του NATO το οποίο, στην ουσία, θα βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών μαχητικών συστημάτων. Αν και κάτι παρόμοιο συμβαίνει κάθε φορά σε περίπτωση τέτοιων "ασκήσεων".

Ο Έκτος Στόλος των ΗΟΑ δηλώνει ότι "η παρουσία του πλοίου στη Μαύρη θάλασσα θα δείξει την αφοσίωση των ΗΟΑ στη στενή συνεργασία με τους συμμάχους τους για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφαλείας και της σταθερότητας ".

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη στην αρχή του 2015 ο στόλος των ΗΠΑ και εκείνα τα υπόλοιπα πλοία που μπορούν να ονομαστούν ως κινούμενα υπόλοιπα του στόλου της Ουκρανίας, ήδη έχουν κάνει τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη θάλασσα με συμμετοχή του σκανδαλώδως γνωστού αντιτορπιλικού "Donald Kuk". Υπενθυμίζουμε, στο πλοίο είναι εγκατεστημένα το σύστημα της αντιπυραυλικής προστασίας "Eges" και βαλλιστικού πύραυλοι "Tomagavk".

Κατά τη διάρκεια της "κριμαϊκής κρίσης " τα SU-24 των Εναερίων Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας 11 φορές πέταξε πολύ κοντά στο αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ "Donald Kuk " στη Μαύρη θάλασσα και φόβισε σε μεγάλο βαθμό το πλήρωμα, το γεγονός αυτό, όπως έγραψαν μετά τα ΜΜΕ, οδήγησε έπειτα στις απολύσεις των ναυτικών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το SU-24 κοντά στο αντιτορπιλικό "Donald Kuk " έβαλε μπρος το σύστημα της ραδιοηλεκτρονικής μάχης "Khibiny" το οποίο "έκλεισε το ραντάρ του αντιτορπιλικού, τις μαχητικές αλυσίδες διαχείρισης, συστήματα μετάδοσης δεδομένων, με άλλα λόγια όλο το "Eges".

Ακ και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπέτειες του αντιτορπιλικού στη Μαύρη θάλασσα. Έτσι, στο ντοκιμαντέρ "Κριμαία. Δρόμος προς την Πατρίδα" αναφέρθηκε ότι, όταν το αντιτορπιλικό "Donald Kuk " με πυραύλους "Tomagavk" με μέγιστη ταχύτητα και αυθάδεια όδευε προς την Κριμαία τη στιγμή της "κριμαϊκής κρίσης ", το έβαλαν στο στόχαστρο τα συστήματα "Bastion".

Στο ντοκιμαντέρ ο αρχηγός του Στόλου της Μαύρης θάλασσας Αλεξάνδρ Βικτό εξήγησε, γιατί θα θυμάται για πάντα τη συνάντηση με το αντιτορπιλικό. "Αφού εντόπισε την κατεύθυνση των πυραύλων του συστήματος "Bastion", το αντιτορπιλικό έκανε μια απότομη στροφή προς τα νότια και με μέγιστη ταχύτητα έφυγε προς τον Βόσπορο. Ναι, είδαν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο και ανά πάσα στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπλα ενάντια στο πλοίο ". Ο ναύαρχος πρόσθεσε ότι "μια στροφή που ζωγράφισε στο κύμα, φεύγοντας από το στόχαστρο του «Bastion», το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Donald Kuk», ήταν μάλλον πρωτοφανής στη Μαύρη θάλασσα ".

"Ο στόλος του ΝΑΤΟ δεν παρουσιάζει πραγματική απειλή, είναι, ας το πούμε έτσι, ο καθησυχασμός των χωρών – μικρών συμμάχων του NATO", νωρίτερα έχει δηλώσει στο Politonline.ru  ο αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης. "Αυτές οι μαχητικές μονάδες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας, αν και θα ήθελαν, δε θα μπορούσαν να επιφέρουν μια μεγάλη ζημιά στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας ή στο έδαφος της Ρωσίας, πέραν τούτου, σε περίπτωση της επίθεσης ενάντια στη Ρωσία η διάρκεια της ζωής τους θα ήταν το πολύ 5-10 λεπτά, αλλά το πυρηνικό χτύπημα που θα μπορούσε να ακολουθήσει τη μαχητική σύγκρουση, δεν χρειάζεται σε κανέναν ".

"Κάθε φορά, όταν τα πλοία του NATO ή των ΗΠΑ μπαίνουν στη Μαύρη θάλασσα, βρίσκονται στο στόχαστρο του συστήματος "Bastion" και άλλων συστοιχιών των Εναερίων Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Δεν είναι μια απειλή, δεν είναι ένταση της κατάστασης, ενώ είναι μια ομαλή αντίδραση οποιασδήποτε χώρας, όταν στα σύνορά της πλησιάζει ο ένοπλος στόλος ή η αεροπορία της χώρας με την οποία υπάρχει μια σοβαρή ένταση. Για κάθε ενδεχόμενο. Έτσι θα γίνει και τώρα ", διαβεβαίωσε το Politonline.ru η πηγή στο Υπουργείο Αμύνης.