Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ρογκόζιν: Η αντιπυραυλική προστασία των ΗΠΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς πυραύλους



Το αμερικανικό σύστημα της αντιπυραυλικής προστασίας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς στρατηγικούς πυραύλους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν που επιβλέπει στη ρωσική κυβέρνηση το στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα, στη συνέντευξη Τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό "Russia".
"Ούτε σημερινή, ούτε η μελλοντική αμερικανική άμυνα δεν θα είναι σε θέση να σταματήσει ή να θέσει υπό αμφισβήτηση το ρωσικό πυραυλικό στρατηγικό δυναμικό ", δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατήρησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανησυχούν με τα σχέδια της Ρωσίας για τον επαναεξοπλισμό.

"Ακόμα τρία χρόνια πριν υπήρχαν αρκετές κοροϊδίες σχετικά με την κατάσταση του δικού μας στρατιωτικού και βιομηχανικού τομέα και όλοι θεωρούσαν ότι στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να φτιάχνουμε τις κατσαρόλες. Τώρα όμως είναι άλλη η υπόθεση. Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πράγματι ανησυχούν με τα σχέδια μας που έχουμε για τον επαναεξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μάλιστα όχι μόνο για τα δικά μας σχέδια. Δεν είναι φαντασιώσεις, αλλά πραγματικοί όγκοι και η ποιότητα των μηχανημάτων η οποία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο ", είπε.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι μόνο το 2014 η Ρωσία παρήγαγε 170 αεροσκάφη από τα οποία 42 πολιτικά και τα υπόλοιπα είναι, είναι μαχητικά, 289 ελικόπτερα από τα οποία 30 είναι πολιτικά, 87 πλοία, σκάφη και θαλάσσια μηχανήματα, από τα οποία είναι 50 πολιτικά πέντε υποβρύχια από τα οποία δύο είναι προς εξαγωγή στο Βιετνάμ.

"Βγάλαμε στο διάστημα 80 διαστημικές συσκευές, πραγματοποιήσαμε 52 εκτοξεύσεις από το έδαφος της Ρωσίας και το Μπαϊκονούρ. Και δεκάδες διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Είναι χωρίς να μετρήσουμε τους πυραύλους, πολυβόλα, πυρομαχικά, όλα αυτά που είναι άμεσα αναγκαία στις Ένοπλες Δυνάμεις ", είπε ο Ρογκόζιν. Όπως δήλωσε, ακόμα το 2010 ήταν "μεμονωμένες μονάδες ".

"Ό, τι κάνει σήμερα ο στρατιωτικός και βιομηχανικός τομέας, μπορεί μέχρι στιγμής να μην το έχουμε εκτιμήσει σωστά, είναι όμως εκείνη η ελπίδα, ιδιαίτερα μέσα στις κρίσιμες στιγμές, ελπίδα να επιζήσει η χώρα και να αναδιαμορφωθεί. Η χώρα από την κρίση θα βγει πιο δυνατή ", είπε.

Όπως είπε ο Ρογκόζιν, την παρούσα στιγμή στη Ρωσία λειτουργούν 1350 επιχειρήσεις τους στρατιωτικού και βιομηχανικού τομέα οι οποίες επαναεξοπλίζονται από την τεχνική άποψη. Ειδικότερα, γίνονται προμήθειες νέων μηχανημάτων, πραγματοποιείται επανεκπαίδευση του προσωπικού, αυξάνεται ο διαγωνισμός στην εγγραφή σε μηχανολογικές σχολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αντιπροέδρου της κυβέρνηση, την παρούσα στιγμή στις επιχειρήσεις του στρατιωτικού και βιομηχανικού τομέα εργάζονται περίπου δύο εκατομμύρια άτομα. "Η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε νέα θέση εργασίας στην αεροπορική βιομηχανία ή στην πυραυλική βιομηχανία δημιουργεί από οκτώ έως εννέα νέες θέσεις εργασίας στους παράλληλους τομείς ", επισήμανε.

Ο Ρογκόζιν, απαντώντας στην ερώτηση του ανταποκριτή, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας λεπτομερώς μελετάει τα πάντα που αφορούν σε θέματα αμύνης και ασφαλείας της χώρας.

"Για την πιο γρήγορη επίλυση ζητημάτων, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή, όταν μας πνίγουν με κυρώσεις, δεν πουλούν όσα χρειαζόμαστε άμεσα, δημιουργούν συνθήκες, όταν δεν μπορούμε ούτε χρήματα να επιστρέψουμε για όσα πουλήσαμε. Στην κατάσταση αυτή, στην ουσία, εδώ και μερικούς μήνες περάσαμε στην χειροκίνητη διαχείριση στους τομείς μας, ενώ ο Πρόεδρος πραγματοποιεί την χειροκίνητη διεύθυνση του στρατιωτικού και βιομηχανικού τομέα, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του τόσο για την άμυνα, όσο και για την χώρα εν γένει ", υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν επίσης παρατήρησε ότι ο πραγματικός λόγος των δυτικών κυρώσεων σχετικά με τη Ρωσία είναι η ανεξάρτητη πορεία της Ρωσίας και η αποκατάσταση της οικονομικής της δύναμης, ενώ η κατάσταση στην Ουκρανία είναι απλώς μια αιτία που εκμεταλλεύονται η Δύση και προσωπικά ο Ομπάμα.

"Όσα προσπαθούν να κάνουν στο εξής, να μα πιέζουν με τμηματικές κυρώσεις, να προσπαθούν πράγματι να καταστρέψουν την οικονομία μας, και, αφού θα κατεβάσουν το επίπεδο της ζωής στο μηδέν, να προκαλέσουν αγανάκτηση σχετικά με τον Πούτιν και σε όσα κάνουμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σε όλα αυτά η Ουκρανία είναι απλώς μια αιτία, ενώ ο λόγος είναι η πορεία μας ", παρατήρησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν υπογράμμισε ότι η ΕΕ στο θέμα αυτό «δυστυχώς στην ουσία υποδούλωσε τη βούλησή της για την λογική σκέψη, για την ελεύθερη και δική της λογική και υποτάσσεται στη λογική του ΝΑΤΟ ".