Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Οι Ρώσοι από το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους



Οι Ρώσοι αστροναύτες Μαξίμ Σουράγιεφ και Αλεξάνδρ Σαμοκουτιάγιεφ εκτέλεσαν τις βασικές υποθέσεις της εξόδου στο ανοικτό διάστημα με το πρόγραμμα του ρωσικού τομέα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και επέστρεψαν στο σταθμό, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Οι αστροναύτες πέρασαν στο ανοικτό διάστημα περίπου τέσσερις ώρες.  Εκτέλεσαν την αποσύνδεση του συστήματος ραδιομετρήσεων RK 21-8 και αποσύνδεσαν δύο κεραίες από το στοιχείο ΜΙΜ-2. Εκτός από αυτό, οι αστροναύτες εκτέλεσαν μερικές υποθέσεις για τις δοκιμές "Expose-R" και "Test", καθώς και έβγαλαν φωτογραφίες του εξωτερικού μέρους του σταθμούς για να μπορέσουν έπειτα οι ειδικοί να εκτιμήσουν την κατάστασή του.

Οι δύο αστροναύτες εργάστηκαν έξω από το σταθμό με ηλεκτρονικά σκάφανδρα που έχουν οθόνες LCD στο στήθος τα οποία λειτουργούν ως «σκονάκι» και λένε τι συστήματα και με ποια σειρά πρέπει να ελεγχθούν πριν την έξοδο στο ανοικτό διάστημα και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους στο ανοικτό διάστημα, ο Σουράγιεφ και ο Σαμοκουτιάγιεφ μετατοπίστηκαν μέσα στο σταθμό και έκλεισαν τις πόρτες, έχοντας ολοκληρώσει τη δεύτερη έξοδο στο ανοικτό διάστημα στο βιογραφικό τους.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η Ελένα Σερόβα, ο Αλεξάντερ Γκερστ, ο Ριζ Βάιζμαν και ο Μπάρυ Ουίλμορ περίμεναν τους συναδέλφους μέσα στο σταθμό.