Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σχεδόν 226 χιλ. Ουκρανοί ζήτησαν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες ή να πάρουν προσωρινό άσυλο στη Ρωσία



Σχεδόν 226 χιλ. πολίτες της Ουκρανίας ζήτησαν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες ή να πάρουν προσωρινό άσυλο στη Ρωσία. Για το γεγονός αυτό στο πρακτορείο ITAR-TASS ανέφεραν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας.

"Την παρούσα στιγμή για να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες ή να πάρουν προσωρινό άσυλο ζήτησαν σχεδόν 226 χιλ. πολίτες από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα ", είπαν στο όργανο.

"Από την αρχή της σύγκρουσης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας πάνω από 105 χιλ. πολίτες αυτής της χώρας απευθύνθηκαν με τη δήλωση να πάρουν άδεια προσωρινού ασύλου, πάνω από 35 χιλ. Ουκρανοί υπέβαλαν δηλώσεις για συμμετοχή στο κρατικό πρόγραμμα μετακόμισης των συμπατριωτών ", είπαν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Νωρίτερα εκεί ανέφεραν ότι περίπου 200 χιλ. Ουκρανοί ήδη έχουν λάβει προσωρινό άσυλο ή αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της Ρωσίας Μαξίμ Τοπίλιν, πάνω από 109 χιλιάδες πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, βρήκαν δουλειά στη Ρωσία.