Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο στρατός της Νοβορωσίας απελευθερώνει σταδιακά τους οικισμούς από τους εξολοθρευτές



Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα μέτωπα της Νοβορωσίας έφερε στην λαϊκή επιστράτευση μερικές σημαντικές από την τακτική άποψη νίκες.

Οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης μέσα στο εικοσιτετράωρο κατέλαβαν στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας μερικούς άλλους οικισμούς, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τουλάχιστον 320 άτομα τραυματίες και νεκρούς, περίπου 30 μονάδες τεθωρακισμένων, ανέφερε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI την Τρίτη η πηγή στο επιτελείο της λαϊκής επιστράτευσης.

Χτες το βράδυ άρχισε η επίθεση στις θέσεις των εξολοθρευτών που κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Κατά το βράδυ και τη νύχτα το πυροβολικό της λαϊκής επιστράτευσης έκανε χτυπήματα ως αποτέλεσμα των οποίων από ένα μέρος των θέσεων στο διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης οι εξολοθρευτές αποχώρησαν. Το αεροδρόμιο δεν απελευθερώθηκε πλήρως, επειδή είναι δύσκολο να γίνει επίθεση στα οχυρώματα που υπάρχουν εκεί. Είναι γνωστό ότι ένα μέρος των εξολοθρευτών που είναι περικυκλωμένοι εκεί, παραδόθηκε, ένα μέρος συνεχίζει να αμύνεται. Το αεροδρόμιο όμως ως στρατηγικό σημείο για την επίθεση στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ λόγω της εξουδετέρωσης των βασικών θέσεων των εξολοθρευτών στα πρόθυρα της πόλης ήδη έχασε τη σημασία τους.

Στα μέτωπα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ επίσης δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, η επέλαση του στρατού της Νοβορωσίας πραγματοποιείται με σιγανούς ρυθμούς, σταδιακά απελευθερώνονται μικροί οικισμοί, οι εξολοθρευτές εκτοπίζονται από τα αποκλεισμένα εδάφη.

Εξάλλου οι αντάρτες είχαν επιτυχίες το τελευταίο εικοσιτετράωρο: στον οικισμό Τσουγκούγιεφ (περιοχή του Χάρκοβο) η ομάδα αναχαίτισης της λαϊκής επιστράτευσης εξουδετέρωσε την οχηματοπομπή εφοδιασμού των εξολοθρευτών του Κιέβου, οι απώλειες δεν αναφέρονται.