Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το εργοστάσιο «Lugansky mashinostroitel» απομακρύνεται στη Ρωσία



Το εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας του Λουγκάνσκ απομακρύνεται στη Ρωσία, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24». Η διεύθυνση του εργοστασίου αναγκάστηκε να κάνει αυτό το βήμα λόγω των συνεχών βομβαρδισμών του εργοστασίου από τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Η αποσυναρμολόγηση των εγκαταστάσεων που σώθηκαν γίνεται υπό τα πυρά. Στη Ρωσία μεταφέρονται μηχανήματα και το διοικητικό και εργατικό σώμα εκτός από εκείνους που παραμένουν εθελοντές στο μέτωπο.

Η βιομηχανία σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει στο νέο χώρο, στην πόλη Τσεμποκσάρι, τις προσεχείς ημέρες, επίσης ετοιμάζονται οι κατοικίες. Οι Ρώσοι συνεργάτες παρέχουν όλη την πιθανή στήριξη, αφού τα τελευταία 12 χρόνια το «LuganskMash» λειτουργούσε για τη ρωσική αγορά.

Εκτός από τη δουλειά για τους πρόσφυγες από το Λουγκάνσκ (στην Τσεμποκσάρι εδώ και ένα μήνα μετακόμισαν 23 οικογένειες), η επιχείρηση είναι έτοιμη να παρέχει δουλειά και σε ντόπιους κατοίκους. Εξάλλου, και οι πρώην Ουκρανοί σκοπεύουν να ριζώσουν στη Ρωσία – όλοι οι υπάλληλοι του εργοστασίου θα πάρουν τη ρωσική υπηκοότητα.

.