Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Σχεδόν 130 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν αιχμάλωτοι



Άλλοι τουλάχιστον 129 στρατιωτικοί και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας παραδόθηκαν αιχμάλωτοι στους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης στον οικισμό Σταρομπέσεβο της περιοχής του Ντονέτσκ, ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο επιτελείο της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Με τα στοιχεία των μαχητών της επιστράτευσης, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών μαχών στα προάστια του Ντονέτσκ, τις περιοχές Αβντέγιεβκα και Γιασινοβάταγια ο ουκρανικός στρατός έχασε 25 άτομα τραυματισμένους και νεκρούς, καθώς και 2 τεθωρακισμένα, ένα άρμα μάχης και την αποθήκη πυρομαχικών. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στις θέσεις του ουκρανικού πυροβολικού στην περιοχή της πόλης Κρασνογκορόβκα καταστράφηκαν 4 συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων "Grad" με τις συστοιχίες τους, 2 άρματα μάχης και 2 οχήματα μάχης της επιφυλακής, δήλωσαν στο επιτελείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Στην περιοχή του Λουγκάνσκ κοντά στον οικισμό Βαλούισκοε οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης κατέστρεψαν 5 αυτοκίνητα με πυρομαχικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της λαϊκής επιστράτευσης, ως αποτέλεσμα των πολεμικών συγκρούσεων σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες. Συνολικά τη νύχτα της 2ης Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 5 άρματα μάχης,7 πολεμικά τεθωρακισμένα, 4 συστήματα "Grad", 2 αποθήκες με πυρομαχικά και 5 αυτοκίνητα.

Οι επιτυχίες του στρατού της επιστράτευσης στη μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις εξηγούνται με τα υψηλό ηθικό του, την εμπειρία που απέκτησε, καθώς και την κατοχή των πολεμικών μηχανημάτων τα οποία οι μαχητές της επιστράτευσης κατάφεραν να καταλάβουν από την αρχή της πολεμικής σύγκρουσης στα νοτιοανατολικά της χώρας, θεωρούν οι ειδικοί, ερωτηθέντες από το πρακτορείο RIA NOVOSTI την Τετάρτη.

Ο πρώην διευθυντής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Γιούρι Μπαλουέβσκι είναι πεπεισμένος: η επιτυχία των μαχητών της επιστράτευσης έγκειται στο υψηλό ηθικό τους σε σύγκριση με τους Ουκρανούς στρατιώτες οι περισσότεροι από τους οποίους πολεμούν "κατόπιν διαταγής ".

Ο προϊστάμενος του κέντρου πολεμικών προβλέψεων, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής της Παγκόσμιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Μόσχας Ανατόλι Τσιγκανόκ εξηγεί τις επιτυχίες των μαχητών της επιστράτευσης και με το γεγονός ότι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ επιτέλους κατάφεραν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους στη μάχη ενάντια στις ουκρανικές δυνάμεις.

"Το βράδυ της 26ης Αυγούστου τα δυτικά προάστια του Λουγκάνσκ βομβάρδισαν 3 αεροσκάφη SU-25. Καταστράφηκαν κατοικίες και ένα σχολείο. Διευκρινίζεται ο αριθμός θυμάτων ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό ", αναφέρεται επίσης στο καθημερινό δελτίο της λαϊκής επιστράτευσης.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσσένκο δήλωσε ότι για την διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης στα ανατολικά της χώρας καθημερινά δαπανούν πάνω από 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια.