Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Ρωσία θα λάβει μέτρα σε περίπτωση απέλασης των εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών



Η Ρωσία θα λάβει κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση απέλασης των εκπροσώπων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών από τις χώρες της Δύσης, πρώτα από όλα από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανέφερε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI την Πέμπτη ο διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών, στρατηγός της Υπηρεσίας Εξωτερικών πληροφοριών Λεωνίδ Ρεσσέτνικοφ.

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε τη δημοσίευση στα ξένα ΜΜΕ ότι οι δυτικές χώρες μπορούν να πάρουν απόφαση για την απέλαση των υπαλλήλων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται στο έδαφός του σε περίπτωση που η Μόσχα θα πάρει την απόφαση για την πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα ο στρατηγός υπογράμμισε ότι ο αριθμός των κατασκόπων που θα απελαθούν από τη Ρωσία θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

"Εάν η Δύση θα πάρει την συλλογική συντονισμένη απόφαση για την απέλαση των εκπροσώπων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών από τις χώρες αυτές, από τη Ρωσία θα απελαθούν ολόκληροι συρμοί ξένων κατασκόπων και υπαλλήλων των μυστικών υπηρεσιών ", είπε ο Ρεσσέτνικοφ.

Εντωμεταξύ ο επίσημος εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας δεν σχολίασε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI τη δημοσίευση αυτή.

Κάτι παρόμοιο έχει γίνει τον Απρίλιο του 1983, όταν από τη Γαλλία απελάθηκαν 47 σοβιετικοί εκπρόσωποι τους οποίους κατηγόρησαν για την κατασκοπεία. Ο ίδιος αριθμός Γάλλων απελάθηκε τότε από την ΕΣΣΔ.

Τα γαλλικά ΜΜΕ έγραψαν σήμερα για την δήθεν συλλογική συντονισμένη απόφαση της Ευρώπης να απελάσουν από τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου τους εκπροσώπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που λήφθηκε , εάν η Ρωσία θα εισβάλει με στρατό στην Ουκρανία.

Κατά τη γνώμη των αναλυτών, είναι καθαρή κοτσάνα που επινόησαν οι Αμερικανοί για να απαλλάξουν τους Ευρωπαίους από την αμερικανική επίγευση που έμεινε μετά το πρόσφατο σκάνδαλο των κατασκόπων στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στο οποίο ήταν εμπλεκόμενη η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών των ΗΠΑ.