Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ρομποτ



150 δισ. δολάρια σε data centers θα επενδύσει η Amazon για να κυριαρχήσει πάνω στη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη

Η Amazon σκοπεύει να επενδύσει ένα αστρονοιμικό ποσό μέσα στα επόμενα χρόνια, με σκοπό να δημιουργήσει κέντρα συλλογής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στην ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και άλλες υπηρεσίες πληροφορικής. Ο βασικός της αντίπαλος δεν είναι άλλος από την Microsoft  που κινείτσι ταχύτατα και αυτή στο ίδιο μήκος κύματος. 

 



Θέσεις εργασίας αλλά μόνο για ρομπότ: Η Mercedes-Benz βάζει ανθρωποειδή στα εργοστάσια της

Έτοιμη να υποδεχτεί ανθρωποειδή ρομπότ στην γραμμή παραγωγής της είναι η Mercedes-Benz, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία ρομποτικής, Apptronik.



Ρομπότ «Σοφία» σε Γ.Αρναούτογλου: «Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί αλλά εγώ είμαι πραγματικά η μοναδική»

Το περιβόητο ρομπότ «Σοφία», το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (18/3) παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και δήλωσε πως «όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί αλλά εγώ είμαι πραγματικά η μοναδική».



Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε μηχανικό μέσα στο εργοστάσιο και τον «κάρφωσε» στην πλάτη και στο χέρι

Επίθεση από ρομπότ δέχθηκε ένας μηχανικός της Tesla, κατά τη διάρκεια δυσλειτουργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Austin και προκύπτουν ερωτήματα, για το πόσο ασφαλής θα είναι η Ανθρωπότητα με την τεχνητή νοημοσύνη να αποκτά των έλεγχο των πάντων.



Ο PepperEscu, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε πολυεθνική

Το όνομά του είναι PepperEscu και είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές μεσιτικές εταιρείες, την CBRE. Ο PepperEscu συνεργάζεται με τους 160 συναδέλφους του, εξυπηρετεί επισκέπτες και παράλληλα... νοιάζεται και για τη δική του επαγγελματική καριέρα.



20εκατ. θέσεις εργασίας για... ρομπότ - Θα έχουν πάρει τις θέσεις εργαζομένων μέχρι το 2030

Τα ρομπότ μπορεί να αντικαταστήσουν 20 εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανία μέχρι το 2030 παγκοσμίως αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες.

 

Παράλληλα αποτελούν παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.