Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πυροσβεστική



«Καμπάνα» 500 ευρώ από την Πυροσβεστική σε αγρότες που έκαιγαν χόρτα και κλαριά

Δυο νέα πρόστιμα συνολικής συνολικού ύψους 1.000 ευρώ σε Πάτρα και Μεσολόγγι επέβαλλε η Πυροσβεστική στη Δυτική Ελλάδα.



Κικίλιας: To υπουργείο είναι «χτισμένο» γύρω από την κρίση

Στον αέρα θα βγουν μέχρι το τέλος του μήνα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το σύνολο του ΑΙΓΙΣ, όπως επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Όπως τόνισε ο κ.



Εύβοια: Φωτιά ξέσπασε σε νηπιαγωγείο – Προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στην κουζίνα

Φωτιά ξέσπασε σε νηπιαγωγείο στην Εύβοια το μεσημέρι της Τετάρτης (10/4), με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τρίτο νηπιαγωγείο στην περιοχή της Δροσιάς του Δήμου Χαλκιδέων.



Πυρκαγιά στα Καμένα Βούρλα

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο κοντά στο χωριό Καρυά Καμένων Βούρλων στην Φθιώτιδα σε υψόμετρο 800 μέτρων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων, Ηλία Κυρμανίδη «η φωτιά έχει αναπτυχθεί σε δύο μέτωπα, ο άνεμος αυτή τη στιγμή δεν είναι έντονος, τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται μέσα σε αγρολιβαδική έκταση».



Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, μεταφέρθηκε ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Πιέρια Όρη.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εθελοντής προσπαθούσε να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.



Η φωτιά στα Πιέρια Όρη «είναι ως επί το πλείστον έρπουσα» – «Ξεκίνησε από τα 1.100 μέτρα κι έφτασε στα 1.900 μέτρα υψόμετρο»

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1.100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1.900 μέτρα, σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης», ανέφερε σήμερα ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου, για την πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στη θέση «Καρακατσάνα».