Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πρωθυπουργοί



Ιβανόφ για Σκοπιανό: Μοιάζει με προσωπική συμφωνία δύο πρωθυπουργών

Η όλη διαδικασία των διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία μεταξύ δύο πρωθυπουργών, δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, αναφερόμενος στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.



Άτυπη συνάντηση των πρωθυπουργών των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Αλβανία

Άτυπη συνάντηση των πρωθυπουργών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων διεξάγεται σήμερα στην πόλη του Δυρραχίου στην Αλβανία.



Στενότερη συνεργασία Μεξικού - Καναδά συζήτησαν Νιέτο - Τριντό

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό είχαν τηλεφωνική συνομιλία χθες, συμφωνώντας να έχουν στενή συνεργασία, αλλά και να εργαστούν άμεσα, προκειμένου να εμβαθύνουν το πλαίσιο των σχέσεών τους, στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μεξικού.



Τούρκος Υπ. ΕΕ: Αν φτάσουν οι διαπραγματεύσεις σε άλλο επίπεδο τότε θα είναι οι Πρωθυπουργοί στο Κυπριακό!

Συμμετοχή των πρωθυπουργών στην διάσκεψη του Κυπριακού θα υπάρξει μόνο άν φτάσουν σε άλλο επίπεδο οι διαπραγματεύσεις τόνισε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών.



Έρευνα ΣΟΚ: Γιατί Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι πεθαίνουν πριν από την ώρα τους;

Οι πολιτικοί ηγέτες, που αναλαμβάνουν τα ηνία κυβερνήσεων ως πρόεδροι ή πρωθυπουργοί, αντιμετωπίζουν κίνδυνο πρόωρου θανάτου, περίπου κατά τρία χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Από την άλλη, μια δεύτερη βρετανική έρευνα δείχνει ότι οι βουλευτές -τουλάχιστον στη Βρετανία- έχουν χαμηλότερη θνησιμότητα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό της χώρας.



Γιατί πρόεδροι και πρωθυπουργοί πεθαίνουν πρόωρα;

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη,  οι πολιτικοί ηγέτες, που αναλαμβάνουν τα ηνία κυβερνήσεων ως πρόεδροι ή πρωθυπουργοί, αντιμετωπίζουν, κίνδυνο πρόωρου θανάτου, περίπου κατά τρία χρόνια.