Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βραδιά του πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν στον Πειραιά



Ο Δήμος Πειραιά τη Δευτέρα, 30 Μαίου 2016, στις 20.30, υποδέχεται τον πολιτισμό του Αζερμπαϊτζάν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε μία εξαιρετική εκδήλωση, που περιλαμβάνει χορό, μουσική και θέατρο, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Στην εκδήλωση θα εμφανισθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διάσημο Κρατικό Κουκλοθέατρο του Αζερμπαϊτζάν με μια φιλοσοφική παράσταση, που έχει μαγέψει το ευρωπαϊκό κοινό, υπό τον τίτλο «Λευκό και Μαύρο, ή Φως στο σκοτάδι», σε σκηνοθεσία του εξέχοντος Kamran Shahmardan.

"Ο άνεμος γίνεται ο μέντορας του, τον προειδοποιεί:

Αν αγαπήσεις, θα δεις το φως. Αλλά η αγάπη αυτή μπορεί να σε καταστρέψει. Πρόσεχε τους ανθρώπους, έχουν μάτια, αλλά δεν βλέπουν τίποτε.
Μην φοβάσαι τη μοναξιά… ".
«Λευκό και Μαύρο, ή Φως στο σκοτάδι»

Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η πλούσια αζέρικη λαϊκή και κλασική μουσική σε εκτέλεση των διακεκριμένων μουσικών του Αζερμπαϊτζάν - Nijat Aslanov (πιάνο), Kamal Nuriyev (ταρ), Ogtay Sharifov (κεμαντσά) και Aydan Guliyeva (φωνητικά).

Παράλληλα με τη μουσική, οι θεατές θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν μια παράσταση των μελών του Κρατικού Συγκροτήματος Χορού του Αζερμπαϊτζάν, που υπόσχονται να μετατρέψουν τη συναυλία σε γιορτή χορού και τέχνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Νεολαίας και Σπορ της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και έχει ως σκοπό την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής εθνικής παράδοσης της χώρας στο ελληνικό κοινό, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων.
Για κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε με τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Βασιλέως Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ. 2104143310-320).

Είσοδος ελεύθερη.