Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Στάθης Ψάλτης: Δείτε πλάνα από τον τελευταίο του ρόλο στην ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» [ΒΙΝΤΕΟ]



Ο Στάθης Ψάλτης λατρεύτηκε όσο λίγοι Ελληνες ηθοποιοί χάρη στο άφθονο γέλιο που προσέφερε μέσα από τις κινηματογραφικές του ταινίες και τις βιντεοκασέτες, αλλά και την πλούσια παρουσία του στο θέατρο και στις επιθεωρήσεις. Ακόμη και όσοι τον επέκριναν για την ποιότητα των έργων του συμφωνούσαν ότι στους - λιγοστούς - δραματικούς ρόλους του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι διαθέτει μεγάλο και σπάνιο υποκριτικό ταλέντο.

Σαν από παιχνίδι της μοίρας, ο τελευταίος του κινηματογραφικός δεν ήταν κωμικός. Πρόκειται για  ρόλο στη ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Γιάννη Σμαραγδή, η οποία θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, μιλώντας  στην ΕΡΤ, έδωσε  κατ' αποκλειστικότητα πλάνα από  την ταινία στην οποία ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται έναν μοναχό.

«Ο Στάθης Ψάλτης είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

 

Στα πλάνα, σε μία στιγμή από τα γυρίσματα, φαίνεται το συνεργείο να χειροκροτεί τον αγαπημένο ηθοποιό.

«Ακούτε το συνεργείο που χειροκροτεί; Μόλις έχουμε τελειώσει την πρόβα και το συνεργείο ασυνήθιστο άρχισε να σκηνοθετεί για την απόδοση της ερμηνείας» τόνισε ο κ. Σμαραγδής.