Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σε άθλια κατάσταση ο ναός της Αρτέμιδος στη Σμύρνη - ΦΩΤΟ



Σε άθλια κατάσταση έχει περιέλθει ο ναός της Αρτέμιδος στην περιοχή της Αρχαίας Εφέσου στη Σμύρνη εξαιτίας της αδιαφορίας των τουρκικών αρχών.

 

Το θέμα ανέδειξε, την Κυριακή, η εφημερίδα Hurriyet, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω μνημείο συγκαταλέγεται στα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ανασκαφές έχουν καλυφθεί από νερά, ενώ τονίζεται η απουσία προσωπικού φύλαξης του χώρου.

 

Το θέμα, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τη Δευτέρα, απασχόλησε την τουρκική κυβέρνηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Ναμπί Αβτζί να παίρνει επίσημα θέση. Αρχικά ευχαρίστησε την εφημερίδα για την ανάδειξη του θέματος, επισημαίνοντας ότι έδωσε τις απαραίτητες εντολές για την προστασία του αρχαίου ναού.

«Δεν γνώριζα ότι ο Ναός της Αρτέμιδος βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες. Θα υλοποιήσουμε ένα έργο που αρμόζει στο ναό της Αρτέμιδος. Θα πρέπει να πούμε στους επισκέπτες ότι τα κομμάτια εδώ έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και θα δημιουργήσουμε μια μακέτα του ναού, εξηγώντας στους επισκέπτες πώς ήταν», δήλωσε χαρακτηριστικά.