Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Οι χορευτές του Nederlands Dans Theater αιχμαλωτίζουν το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής



Η ξεχωριστή ομάδατης σύγχρονης χορευτικής Τέχνης, το Nederlands Dans Theater, επισκέπτεται και πάλι την Αθήνα στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας του. 

Ο διεθνής τύπος τους αποθεώνει. «Οι χορευτές του Nederlands Dans Theater μας έδειξαν πόσο υπέροχα απολαυστικός μπορεί να είναι ο σύγχρονος χορός» γράφει η DAILY TELEGRAPH SYDNEY. 

«Είναι οι πιο εκπληκτικοί χορευτές του κόσμου. Ένα θέαμα γεμάτο πάθος και δύναμη που αιχμαλωτίζει το βλέμμα» THE SUNDAY HERALD αλλά και «Το απρόβλεπτο NDT είναι αλησμόνητα μοντέρνο!» LA TIMES. 

Το NDT ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του χορού, την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου για τρεις παραστάσεις (ώρα έναρξης 20:00) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με τρία έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το διάσημο χορευτικό σύνολο θα ερμηνεύσει τη νέα χορογραφία με τίτλο «Singulière Odyssée» των León και Lightfoot που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου 2017 στη Χάγη. 
Η χορογραφία βασίζεται στην καινούργια μουσική δημιουργία «Exiles» του διεθνούς φήμης σύγχρονου συνθέτη Max Richter. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το έργο «Shut Eye» της Σολ Λεόν και του Πωλ Λάιτφουτ και τη χορογραφία «The Statement» της Κρύσταλ Πάιτ. 

 

Η εμφάνιση της κορυφαίας χορευτικής ομάδας στην Αθήνα εντάσσεται στον κύκλο χορός στο Μέγαρο. 

Χορευτική ομάδα από τις πιο πρωτοποριακές σε όλο τον κόσμο, το Nederlands Dans Theater, με ορμητήριο τη Χάγη της Ολλανδίας, δίνει παραστάσεις στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία μπροστά σε ένα κοινό που ξεπερνά τους 115.000 θεατές. 
Καλλιτεχνικός διευθυντής του είναι ο χορογράφος Paul Lightfoot. 

Από την ίδρυση του το 1959, το ανατρεπτικό σύνολο που τάραξε τα νερά του σύγχρονου χορού, έχει διαμορφώσει ένα ρεπερτόριο με περισσότερα από 600 μπαλέτα που υπογράφουν μεγάλοι χορογράφοι του καιρού μας (Jiří Kylián, Hans van Manen, Sol León, Paul Lightfoot, Crystal Pite, Marco Goecke, Johan Inger, Medhi Walerski, Alexander Ekman κ.ά.). 

Η βασική ομάδα αποτελείται από 28 εξαίρετους χορευτές-σολίστ ηλικίας 24 έως 38 ετών από όλο τον κόσμο. Τα μέλη του NDT φημίζονται για την προσαρμοστικότητά τους σε ποικίλα ρεπερτόρια, την άψογη τεχνική τους και την ιδιαίτερη εκφραστικότητά τους.


 

Εισιτήρια: 14  (Ζώνη Γ) • 25  (Ζώνη Β) • 35  (Ζώνη Α) • 50 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: 7,5  (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 9,5 ευρώ (Πολύτεκνοι, 65+)

Nederlands Dans Theater
Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαρτίου, 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη