Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μέγαρο Μουσικής: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»



«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», το συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη που έχουν απολαύσει στο Μέγαρο 130.000 μικροί και μεγάλοι θεατές από το 2014, γιορτάζει το Σάββατο 1 Απριλίου, 400 συνεχόμενες παραστάσεις!

Αυτό το σημαντικό αλλά και σπάνιο γεγονός για τον χώρο του ελληνικού θεάτρου γίνεται αφορμή για τη διοργάνωση μιας έκτακτης εορταστικής παράστασης την 1η Απριλίου (ώρα έναρξης 11:30 π.μ.), την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Η πανηγυρική παράσταση του «Γύρου του κόσμου» προσφέρεται από το ΜΜΑ και τους συντελεστές αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης παραγωγής σε φορείς για την προστασία παιδιών.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»

Μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία με χιούμορ, δράση, ζωντανή μουσική και τραγούδια από όλο τον κόσμο, και διαδραστικές βιντεοπροβολές! Ένα πρωτότυπο θεατρικό πολυθέαμα που παιδιά και ενήλικες δεν χορταίνουν να βλέπουν ξανά και ξανά!

 

Η σκηνοθετική ματιά της Τατιάνας Λύγαρη και οι συνεργάτες της παρασύρουν, μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο νέο σκηνικό χώρο, μικρούς και μεγάλους σε ένα σαγηνευτικό ταξίδι με φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία. Η σύγχρονη διασκευή του Γιώργου Γαλίτη, η οποία βασίζεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν, αποδίδει ανάγλυφα την καταπληκτική περιπέτεια του Φιλέα Φογκ. Με αφορμή ένα στοίχημα, ο πρωταγωνιστής μας θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο, ποδήλατο, έλκηθρο… ακόμα και με ελέφαντα! Μαζί με τον πιστό αλλά αγαθό υπηρέτη του Πασπαρτού και τον επίμονο αστυνόμο Φιξ ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη, γνωρίζουν αλλιώτικους ανθρώπους, αντιμετωπίζουν απρόοπτες καταστάσεις και καταφέρνουν να σώσουν την πριγκίπισσα Αούντα, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή!

Η πρωτότυπη μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη ερμηνεύεται ζωντανά από 4 μουσικούς με ποικιλία οργάνων και μουσικών στιλ, «χτίζοντας» κάθε φορά μια μαγική ατμόσφαιρα! Φαντασμαγορικές βιντεοπροβολές και χορογραφίες μας ταξιδεύουν από το Λονδίνο στην Καλκούτα, και από το Χονγκ Κονγκ στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη! Τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ απογειώνουν το θέαμα!
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη

Θεατρική διασκευή: Γιώργος Γαλίτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης

Μουσική διδασκαλία: Άλκηστις Ραυτοπούλου

Video design: Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας

Χορογραφία: Πέπη Ζαχαροπούλου

 

Πληροφορίες

210 72.82.333