Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Eνδιαφέρουσες παραστάσεις στο Πάνθεον τη νέα σεζόν 2016-2017



Τον Νίκο Κουρή ως «Ηρακλή», τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Κώστα Κόκλα στο «Ωραία μου Κυρία» δια χειρός Αλέξανδρου Ρήγα και το «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» από τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα απολαύσουμε φέτος στο Πάνθεον.

 

Με δύο δικές του παραγωγές, μία επανάληψη και μία ολοκαίνουργια παράσταση, καθώς και με μία νέα παράσταση - παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών-, ανεβαίνει τη νέα θεατρική περίοδο στην αθηναική σκηνή το Πάνθεον. Το θέατρο της οδού Πειραιώς θα σηκώσει αυλαία στα μέσα Οκτωβρίου με την επανάληψη της επιτυχημένης θεατρικής παραγωγής του, που παρουσίασε το φθινόπωρο του 2014: τον «Ηρακλή» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Aπόλλωνα Παπαθεοχάρη και σε μουσική – τραγούδια Γιώργου Θεοφάνους. Στην παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που θα παίζεται καθημερινές για σχολεία και κάθε Κυριακή για το κοινό, θα δούμε τον Νίκο Κουρή στο ρόλο του μυθικού ήρωα, αντί για τον Σάκη Ρουβά.

Όσον αφορά στις άλλες δύο παραγωγές του Πάνθεον, αυτές θα είναι οι εξής:

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα παρουσιάσει, σε μετάφραση Δημήτρη Καψάλη, την ωραιότερη ιστορία αγάπης, τη σαιξπηρική τραγωδία για δύο νεαρούς κατατρεγμένους εραστές που ο θάνατός τους, συμβιβάζει τελικά τις διενέξεις μεταξύ των φεουδαρχικών οικογενειών τους. Για πρώτη φορά μάλιστα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ενσαρκώσουν δύο παιδιά που έχουν την ίδια ηλικία με τους αληθινούς ήρωες . Έτσι θα δούμε τη 13χρονη Δανάη Βασιλοπούλου να υποδύεται την Ιουλιέτα και τον 15χρονο Γιάννη Τσουμαράκη τον Ρωμαίο. Επί σκηνής, θα δούμε επίσης τόσο τον ίδιο τον σκηνοθέτη, όσο και τους Παναγιώτη Μπουγιούρη, Ελισάβετ Μουτάφη, Στάθη Ψάλτη, Δημήτρη Πιατά, Ρένο Ρώτα, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Τσουρη, Νικόλα Στραβοπόδη και Σταύρο Βώλκο σε ένα 20μελή θίασο. (μέσα Οκτωβρίου)

«Ωραία μου κυρία»: Ο Αλέξανδρος Ρήγας θα ανεβάσει τον «Πυγμαλίων» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, πάνω στο οποίο βασίστηκε το δημοφιλές μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ του 1956 με την Τζούλι Άντριους και τον Ρεξ Χάρισον υπό τον τίτλο "Ωραία μου κυρία". Η υπόθεσή του αφορά έναν Άγγλο γλωσσολόγο, τον Χίγκινς ο οποίος συναντά μια πλανόδια πωλήτρια λουλουδιών στους δρόμους του Λονδίνου, εντυπωσιάζεται από τον λαϊκό τρόπο ομιλίας της και αποφασίζει να αποδείξει στο φίλο του, Πίκερινγκ ότι μπορεί να τη διδάξει να συμπεριφέρεται ως κυρία της καλής κοινωνίας. Ο Ιρλανδός συγγραφέας έγραψε το έργο το 1912, εμπνευσμένος από το αρχαίο ελληνικό μύθο του Πυγμαλίωνα, του γλύπτη που ερωτεύτηκε το άγαλμα που έφτιαξε. Ο «Πυγμαλίων» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1938 με τους Λέσλι Χάουαρντ και Γουέντι Χίλερ, ενώ το 1964 έγινε ξανά ταινία με την Όντρεϊ Χέπμπορν και τον Χάρισον. Στην παράσταση του Ρήγα θα δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Δήμητρα Ματσούκα, Κώστα Κόκλα και Αντώνη Καφετζόπουλο. (Δεκέμβριος 2016)