Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αφιέρωμα στη «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό στο Μέγαρο



Ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό, μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που θα ταξιδέψει το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.

Η παράσταση με τίτλο «Το πιο όμορφο τανγκό, από τον Σουγιούλ στον Γούναρη» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο, 22 και την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου.

Το ελληνικό τανγκό, με τις πλούσιες μελωδίες του και τον ερωτικό του στίχο, άνθησε στην αστική Αθήνα του Μεσοπολέμου, φέρνοντας άρωμα παριζιάνικου τανγκό μέσα από τα υπέροχα τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών και στιχουργών.

Οι μελωδικές φωνές της Τζίνας Φωτεινοπούλου και του Αντώνη Κορωναίου, οι μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών Γιάννη Στάνκογλου και Χλόης Μάντζαρη και το μπρίο της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας υπό τη μουσική διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη, θα ταξιδέψουν το κοινό στην αθηναϊκή εποχή του 1930-1955 με τα νοσταλγικά και αγαπημένα τραγούδια των Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλου, Σπάρτακου, Καπνίση, Γούναρη, Μαρούδα, Μουζάκη κ.ά. αναβιώνοντας τις σπουδαίες ερμηνείες της Δανάης, της Βέμπο, της Στέλλας Γκρέκα κι άλλων μεγάλων ερμηνευτών της εποχής.

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες της παράστασης υπογράφει η Σοφία Σπυράτου που θα ζωντανέψει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τις ονειρικές εικόνες μιας ξεχασμένης πόλης, ντυμένες με τους ζεστούς φωτισμούς του Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης ενώ μια πλειάδα εξαιρετικών χορευτών θα μας παρασύρει σε ρυθμούς tempo di tango, tango habanera, tango bolero, tango beguine, tango swing, foxtrot, charleston, tempo di valse που σφράγισαν την ιστορία του ελληνικού τανγκό, γνωστού και ως Tango Greco.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 210 7282 333 και στη σελίδα www.megaron.gr. Ομαδικές κρατήσεις στο 210 7282 367.tango4418tango4453