Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που επιστρέφουν τη νέα σεζόν



Πέντε παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης επαναλαμβάνονται από φθινόπωρο σε αθηναϊκές σκηνές.

Παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αγκαλιάστηκαν από το κοινό και θα επιστρέψουν δριμύτερες από την ερχόμενη θεατρική σεζόν σε σκηνές της Αθήνας. Ιδού, λοιπόν, πέντε παραστάσεις που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά:

«Αβελάρδος και Ελοΐζα»: Στο λυκόφως του Μεσαίωνα, ο διασημότερος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η μαθήτριά του, Ελοΐζα Φυλμπέρ ερωτεύονται παράφορα, σκανδαλίζουν την Εκκλησία και το Παρίσι, και πρωταγωνιστούν στην πιο τραγική ιστορία αγάπης της εποχής. Μετά τις sold out παραστάσεις του στο χώρο της Πειραιώς 260, το έργο του Γιάννη Καλαβριανού, σε παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris, θα ανέβει από μέσα Οκτώβρη αρκετά διαφοροποιημένο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

«Αδελφοί Καραμάζοφ - Η εμπειρία μιας ανάγνωσης»: Επί οκτώ μήνες -από τον Αύγουστο του 2013 ως το Μάρτιο του 2014- ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Ηλίας Κουνέλας διάβαζε καθημερινά με άλλους πέντε ηθοποιούς το τελευταίο μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, τους «Αδελφούς Καραμάζοφ». Η εμπειρία της κοινής τους ανάγνωσης  μετεξελίχθηκε σε θεατρική παράσταση, την οποία και παρουσίασαν στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ραγκαβά. Τον ερχόμενο χειμώνα θα επιστρέψει, όχι σε κάποια θεατρική σκηνή, αλλά και πάλι σε ένα μη συμβατικό θεατρικό χώρο, ο οποίος και αναζητείται.

«R.I.P Romeos Ioulietta Panta»: Δύο νέοι του σήμερα συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται, ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης. Πριν προλάβουν να ζήσουν τον έρωτά τους, οδηγούνται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα για κοινή συμβίωση βρίσκεται στον άλλο κόσμο. Αφού ανέβηκε στο Bios, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το έργο του Δημήτρη Κουρούμπαλη θα επαναληφθεί από την εαρινή σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

«Η Μεγάλη Χίμαιρα»: Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Δημήτρη Τάρλοου στο φεστιβάλ, το οποίο κατάφερε μέσα σε μία μόλις ημέρα να γίνει sold out και μάλιστα και για τις τέσσερις ημέρες παρουσίασής του. Η επανάληψή του, λοιπόν, στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία ήταν αναμενόμενη. Η πρεμιέρα του τοποθετείται στις 22 Νοεμβρίου.

«Καταστρούπολη»: Το έργο του Φίλιπ Ρίντλεϋ αφορά τη συγκινητική ιστορία μιας παρέας παιδιών, που με την καθοδήγηση μιας γριάς μάγισσας, αποφασίζει να φτιάξει τον κόσμο από την αρχή, μέσα από μια δική της, νέα ιστορία. Η συμπαραγωγή του Θεάτρου Πόρτα και του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Μανώλη Μαυροματάκη θα επαναληφθεί από 4 Οκτωβρίου και πάλι στη σκηνή του Πόρτα.