Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι μουσική ακούει κάθε ζώδιο;



Όπως και σε κάθε τι άλλο, έτσι και στη μουσική, κάθε ζώδιο έχει τις δικές του προτιμήσεις. Εδώ θα μάθετε πώς να προσελκύσετε κάποιο ζώδιο παίζοντάς του την κατάλληλη μουσική ή τι CD να του διαλέξετε για δώρο.
Κριός
Το ζώδιο της φωτιάς προτιμά ζωντανή, εμπνευσμένη μουσική, η οποία όμως, θα έχει ταυτόχρονα ένα «στρατιωτικό» αίσθημα. Του ταιριάζει κάθε είδος μουσικής, που έχει ένα δυνατό ρυθμό κι αυτό επειδή ο κριός εκτιμά τον έρωτα, την έμπνευση, αλλά και την τάξη. Ο Βάγκνερ είναι μια καλή επιλογή από τους κλασικούς συνθέτες. Αν και σοβαροί και προσηλωμένοι στην καριέρα τους, τους αρέσει ν’ ακούν heavy metal, punk και hard rock. Τους αρέσει επίσης, η παλιά συμφωνική μουσική. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε Μότσαρτ, Coldplay, Sex Pistols και Ozzy Osbourne.

Ταύρος
Σ’ αυτό το ζώδιο της γης αρέσει η χαρούμενη ποπ μουσική. Η κλασική ροκ είναι επίσης, αγαπημένη του. Το βασικό είναι η μουσική που θα ακούει να είναι «εύκολη» στ’ αυτιά, αλλιώς ο ταύρος αναστατώνεται. Δεν τρελαίνονται για την κλασική μουσική, γιατί τη βρίσκουν κάπως… ακαταλαβίστικη. Τους αρέσει να τραγουδούν μαζί με το ραδιόφωνο και προτιμούν τη μουσική των Beatles, των Rolling Stones και των Heart. Συνηθίζουν να βλέπουν πολλή τηλεόραση και συχνά θα τους ακούσετε να σιγοτραγουδούν τους τίτλους αρχής της αγαπημένης τους σειρά. Τους αρέσουν επίσης τα σάουντρακ ταινιών, ιδίως ταινιών επιστημονικής φαντασίας ή περιπέτειας.

Δίδυμοι
Στους διδύμους αρέσει κάθε είδος μουσικής, με την εξαίρεση ίσως της ραπ, την οποία θεωρούν πολύ μονότονη για τα γούστα τους. Αγαπούν τον χορό, οπότε η μουσική των ΑΒΒΑ, των BeeGees και του Michael Jackson ταιριάζει στο προφίλ τους. Εκστασιάζονται με τις παλιές καραβάνες των 40s, των 50s και των 60s και συχνά, ακούν ερωτικά κομμάτια από το Frank Sinatra, τον Dean Martin και τον Tom Jones. Τους αρέσει επίσης, η progressive μουσική, ιδιαίτερα αν είναι vintage, όπως η μουσική των Kraftwerk ή εκείνη των Electric Light Orchestra. Από σάουντρακ προτιμούν το στυλ του «Chicago» ή του «A Chorus Line». Αν θέλετε ν’ αγοράσετε κάποιο σάουντρακ για δώρο, προτιμήστε κάποιο από ταινία του Κιούμπρικ, όπως το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» ή το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος».

Καρκίνος

Οι καρκίνοι είναι ρομαντικοί κι ευαίσθητοι τύποι που προτιμούν απαλή, ρυθμική μουσική και σίγουρα, καθόλου επιθετική. Απολαμβάνουν τραγούδια με συναισθηματικά θέματα και τους αρέσουν σκοποί τραγουδισμένοι από ερμηνεύτριες, όπως η Kelly Clarkson, η  Withney Houston και η Celine Dion. Τους αρέσει επίσης, η ποπ που τους κάνει να αισθάνονται χαρούμενοι και είναι πιθανό να συγκινηθούν εύκολα αν ακούσουν μουσική από την παιδική τους ηλικία. Τους αρέσουν συγκροτήματα όπως οι Partridge Family, οι Monkees και οι Beatles. Η New Age και η ηλεκτρονική μουσική είναι ένα ταιριαστό δώρο γι’ αυτό το ζώδιο, καθώς του αρέσει και η εσωτερικότητα.

Λέων
Αυτό το επιθετικό ζώδιο αγαπά τη heavy metal, το hard rock και θα ακούσει συχνά Leppard, Pink Floyd και Black Sabbath ολημερίς. Τους αρέσει επίσης, η δραματική κλασική μουσική με βαριά ενορχήστρωση, οπότε ακούν συχνά έργα των Μπετόβεν, Βάγκνερ και Ραχμάνινοφ. Το βήμα-κλειδί για να πλησιάσετε αποτελεσματικά ένα λιοντάρι είναι να του δώσετε μουσική με την οποία είναι παθιασμένο. Αγαπούν το θέατρο, όποτε μια καλή συλλογή από θεατρικά τραγούδια, αλλά και από μιούζικαλ σίγουρα, θα τους ενθουσιάσει. Το σάουντρακ από τη «Μελωδία της Ευτυχίας» ή από το «A Chorus Line» είναι μια καλή επιλογή δώρου.

Παρθένος
Αυτό το ζώδιο αγαπά την ήρεμη, γαλήνια μουσική που το βοηθά να συγκεντρωθεί στη δουλειά που έχει να κάνει.  Η μουσική της Enya και του Moby τους είναι πολύ ταιριαστή. Τους αρέσουν πολύ τα κλασικά έργα των Ντεμπυσσύ, Βιβάλντι και Μότσαρτ. Η κέλτικη μουσική και οποιαδήποτε άλλη έχει βιολιά και φλάουτα, ταιριάζει στους Παρθένους, οι οποίοι άλλωστε πάντα ενδιαφέρονται για την ιστορία της τέχνης και της μουσικής. Η μουσική από τη μεσαιωνική περίοδο, από συνθέτες όπως ο Guilluame de Machout ή ο Jacopo da Bologna τους χαλαρώνει. Δεν τους πολυαρέσει το ροκ ν ρολ, αλλά τους αρέσουν τραγουδίστριες όπως η Kate Bush ή η Grace Slick.

Ζυγός

Κυβερνήτης αυτού του ζωδίου είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, οπότε οι ζυγοί προτιμούν μελωδίες από τη ρομαντική εποχή. Τους αρέσουν οι σαρωτικές συνθέσεις μουσικών όπως ο Σούμπερτ, ο Μέντελσον και ο Στράους. Τους αρέσουν οι παλιές ρομαντικές μελωδίες με τις φωνές του Sinatra, της Barbra Streisand και του Dean Martin. Η φολκ και η κάντρι μουσική τους ταιριάζει επειδή είναι αρκετά συναισθηματικοί. Στα πιο σύγχρονα γούστα τους περιλαμβάνεται η heavy metal, αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Nick Cave, οι Depeche Mode και οι Alice in Chains.

Σκορπιός
Όσον αφορά στην κλασική μουσική, αυτό το ρομαντικό ζώδιο προτιμά τα πιο πολύπλοκα έργα των σύγχρονων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων του Ερίκ Σατί, Μπέλα Μπάρτοκ και Νικολάι Γιακόβλεβιτς Μιασκόβσκι. Στους σκορπιούς αρέσει επίσης η σύγχρονη τζαζ και ιδιαίτερα φωνές όπως εκείνη της Aretha Franklin. Είναι αρκετά εκλεκτικοί όσον αφορά τη σύγχρονη μουσική: τους αρέσει η ηλεκτρονική με δυνατό ρυθμό και επειδή αγαπούν το θέατρο συχνά θα τους πετύχετε να ακούνε θεατρικές μουσικές.

Τοξότης
Στο ζώδιο αυτό αρέσουν πολύ τα σάουντρακ, οπότε συχνά θα τους βρείτε ν’ ακούν CD από σάουντρακ ταινιών, όπως το Kill Bill, το Natural Born Killers ή το Blue Velvet. Μπορεί επίσης να τους αρέσει η κιθαριστική ρυθμική μουσική, συγκροτημάτων όπως οι Beach Boys ή οι Dick Dale. Τους αρέσει η τζαζ με πνευστά. «Σκυθρωπές» μελωδίες με ποιητικούς στίχους τραγουδισμένες από ανθρώπους όπως η Joni Mitchell και o Leonard Cohen τους τραβάνε το ενδιαφέρον.

Αιγόκερως
Στον Αιγόκερω αρέσει πολύ η Chicago τζαζ, η οποία αναφέρεται στα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Του αρέσει επίσης πολύ το μουσικό στυλ του Tom Waits και του Nick Cave, γιατί αγαπούν τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες. Συναρπάζονται από τραγουδίστριες με εξαιρετικές φωνές, όπως η Kate Bush και Diamanda Galas, αλλά και λυρικές τραγουδίστριες. Τους αρέσει πολύ να ακούν μουσική ενώ οδηγούν και συνήθως προτιμούν τους δοκιμασμένους στα χιλιόμετρα Eurythmics, Talking Heads και Bryan Ferry.

Υδροχόος

Αγαπημένη του υδροχόου είναι η fusion τζαζ η οποία συνδυάζει ηλεκτρονικά και φυσικά όργανα για να μεταδώσει ένα μοναδικό και ταυτόχρονα σύγχρονο ήχο. Από τους κλασικούς, ο υδροχόος προτιμά τους συνθέτες του 20ου αιώνα και κυρίως τους Ραβέλ, Σατί και Ντεμπυσσσύ. Του αρέσουν επίσης οι Kraftwerk, οι Electric Light Orchestra και οι Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Για την ακρίβεια οποιοδήποτε άλμπουμ  του David Bowie είναι ιδανικό δώρο για έναν υδροχόο, αφού τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή τους.

Ιχθείς
Στο ψάρι αρέσουν οι περίπλοκες μελωδίες. Από τους κλασικούς προτιμούν τα έργα της μπαρόκ περιόδου και πιο συγκεκριμένα συνθέτες όπως ο Χένρι Πέρσελ, ο Ζαν Μπατίστ Λουλί και ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Τους αρέσει επίσης η μεσαιωνική μουσική και η μουσική άλλων λαών. Οι ιχθείς απολαμβάνουν όλα τα είδη της τζαζ, ιδιαίτερα την πιο αφηρημένη μορφή της. Είναι λάτρεις του τρόπου ερμηνείας της τζαζ, ο οποίος θυμίζει ψαλμωδία και της Bebop της οποίας οι περίτεχνες μελωδίες είναι γρήγορες και αισιόδοξες. Τους αρέσουν τραγουδίστριες που έχουν μια αισιόδοξη, ήπια προσέγγιση.