Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

"Τα στοιχειώδη" δια χειρός Χρήστου Μποκόρου στη Σύρο



Στο πλαίσιο του «Σύρος-Πολιτισμός 2014» παρουσιάζονται τα έργα που υποδέχτηκε ευχάριστα το Αθηναϊκό κοινό τον περασμένο χειμώνα στο Μπενάκη.

Στη Σύρο εγκαινιάζεται 17 Ιουλίου η έκθεση του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Τα στοιχειώδη». Στο πλαίσιο του «Σύρος-Πολιτισμός 2014» παρουσιάζονται τα έργα που υποδέχτηκε ευχάριστα το Αθηναϊκό κοινό τον περασμένο χειμώνα στο Μουσείο Μπενάκη. Πάνω σε σανίδια από ορεινές γέφυρες, που αποτελούν την πρώτη ύλη του καλλιτέχνη, ανακαλούνται οι άνθρωποι που τα περπάτησαν, ενώ η ανάγκη του ζωγράφου ξεδιπλώνεται με στόχο να αποτυπώσει τα στοιχειώδη, ανθρώπους «κοπιώντες και πεφορτισμένους» προκειμένου να αποκτήσουν τα ελάχιστα απαραίτητα της ζωής: «λίγο φαί, νερό να ευπρεπιστούμε, ένα κατάλυμα, και μια πόρτα ανοιχτή».

«Τα στοιχειώδη», μετά την έκθεσή τους στο Μουσείο Μπενάκη, ταξίδεψαν ως την Πορτογαλία στο Cascais και τώρα επανέρχονται, αυτή τη φορά στο όμορφο νησί των Κυκλάδων για να επισημάνουν με τη στενότητα και το μήκος τους την αντιστοιχία με τον βίο του καθενός από εμάς.  Τα έργα όπως και η πρόθεση του Χ. Μποκόρου να απαλλαγούμε από τα περιττά διακρίνονται για τη ρεαλιστική τους λεπτομέρεια αλλά και για μια αφαίρεση που συνάδει με την έννοια της λιτότητας και του μέτρου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Αυγούστου και θα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Αλ. Παναγούλη.

17 Ιουλίου 2014
Έως 30 Αυγούστου 2014. Αίθουσα Αλ. Παναγούλη. Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.