Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Ο Μικ Τζάγκερ έγραψε τον πρόλογο στον κατάλογο της δημοπρασίας της συλλογής του κόμη Μανφρέντι Ντέλα Γκεραρντέσκα

Ο Μικ Τζάγκερ έγραψε έναν συγκινητικό πρόλογο για τον κατάλογο της δημοπρασίας της συλλογής του κόμη Μανφρέντι Ντέλα Γκεραρντέσκα του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, συλλέκτη και εμπόρου έργων τέχνης που πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 60 ετών, το 2022.



Πέθανε στα 85 του χρόνια ο Αμερικανός γλύπτης Ρίτσαρντ Σέρα, σημαίνουσα μορφή της σύγχρονης τέχνης

Ο αμερικανός γλύπτης Ρίτσαρντ Σέρα, σημαίνουσα μορφή της σύγχρονης τέχνης, δημιουργός μνημειωδών έργων, φιλοτεχνημένων σε αρκετές περιπτώσεις με πελώρια φύλλα σκουριασμένου χαλκού, πέθανε χθες Τρίτη στα 85 του χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τον δικηγόρο του.



Βαγγέλης Γερμανός και Διονύσης Τσακνής στο Θέατρο Άλσος

Ο Βαγγέλης Γερμανός και ο Διονύσης Τσακνής έρχονται στο Θέατρο Άλσος με τις διαχρονικές επιτυχίες και τα αγαπημένα τους τραγούδια, για δύο μοναδικές εμφανίσεις τις Παρασκευές 19 και 26 Απριλίου!

«Κάθε πράμα στον καιρό του», είναι ο τίτλος της παράστασης τους, εμπνευσμένος από το ομότιτλο τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού!



Radiohead: Ο μπασίστας του συγκροτήματος συγκέντρωσε εικόνες από τα παρασκήνια σε ένα βιβλίο

Ο μπασίστας των Radiohead, Κόλιν Γκρίνγουντ, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει φωτογραφικό βιβλίο με εικόνες από τα παρασκήνια της μπάντας κατά τη διάρκεια 14ετούς περιόδου, μεταξύ 2003 και 2016.

Το βιβλίο «How to Disappear: A Portrait of Radiohead» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου 2024.



Χαλκιδική: Επαναλειτουργεί το Σπήλαιο Πετραλώνων -Μενδώνη: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει και το μουσείο

Πολύ σημαντικό πολιτιστικό πόλο αλλά και αναπτυξιακό πόρο χαρακτήρισε η Λίνα Μενδώνη το Σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική, που αποδόθηκε επίσημα από το υπουργείο Πολιτισμού, λίγες εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία του.



Στους Έλτον Τζον και Μπέρνι Τόπιν το Βραβείο Γκέρσουιν της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου

Ο Έλτον Τζον αποκάλυψε το μάντρα με το οποίο ζει από τότε που απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

Στον θρυλικό καλλιτέχνη και στον συνεργάτη του, στιχουργό Μπέρνι Τόπιν απονεμήθηκε χθες το Βραβείο Γκέρσουιν της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου για το Δημοφιλές Τραγούδι, για τη συνολική προσφορά τους στη μουσική.