Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» έως 28 Απριλίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία της Μαρία Πρωτόπαππα, η παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες την φετινή σεζόν, ολοκληρώνει τον κύκλο της την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.



Αρχαιολογική ανακάλυψη αλλάζει την αρχαία ιστορία της Κορίνθου

Νέα αρχαιολογική ανακάλυψη αλλάζει την αρχαία ιστορία της Κορίνθου. Το λιμάνι της στο Λέχαιο είναι τουλάχιστον κατά 500 χρόνια παλαιότερο, όπως δείχνουν νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.



Νίκος Ρίζος: Η Φίνος Φιλμ θυμάται τον πιο διάσημο «κοντό» του ελληνικού κινηματογράφου

Αυτοδίδακτος ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο, εργατικότητα και αυτοσαρκασμό, ο Νίκος Ρίζος καταλαμβάνει δικαιωματικά μία θέση ανάμεσα στο «πάνθεον» των Ελλήνων κωμικών, γράφει η Φίνος Φιλμ με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατό του.



Το 2024 αφιερωματικό Έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Από το Μεσολόγγι, όπου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από το θάνατο του Λόρδου Βυρωνα, εξήγγειλε την κήρυξη του 2024 ως «Αφιερωματικό Έτος στον Λόρδο Βύρωνα»



«Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» το σπίτι της κορυφαίας σοπράνο στην Πατησίων

Με την τεχνολογία 3D θα παρουσιαστούν οι μελέτες ανακατασκευής του κτηρίου της οδού Πατησίων 61, όπου έζησε η Μαρία Κάλλας από το 1937 έως το 1945, την Τετάρτη, 24 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.



AthensRocks με Queens of the Stone Age: Το full line-up του φεστιβάλ

Το AthensRocks παρουσιάζει τους Queens of the Stone Age στο Athens Olympic Complex το Σάββατο 27 Ιουλίου, σε μια βραδιά που περιμέναμε πολλά χρόνια.

Μαζί τους οι Spiritualized, The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος δημιουργούν ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.