Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έκθεση αγροτουρισμού τα Σαββατοκύριακα στην Επίδαυρο



Στο λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, πραγματοποιείται για 18η χρονιά, η έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η έκθεση που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστεί για τα επόμενα Σαββατοκύριακα έως και την 2α Αυγούστου, εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Επιδαύρου Κώστα Γκάτζιο και την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

Η έκθεση-θεσμός, προβάλει τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου και συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Πελοπόννησο, με στόχο τη γνωριμία των χιλιάδων επισκεπτών της Επιδαύρου με τα προϊόντα της Πελοποννησιακής γης και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, κατά την έναρξη της έκθεσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αναδεικνύοντας τη συνεργασία με την Περιφέρεια και την στήριξη συνεργατών και εθελοντών. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε επίσης, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει τον αγροτουρισμό Επιδαύρου στις στρατηγικές επιλογές των δράσεών της, σε μια περιοχή όπου απαιτείται η δυναμική αξιοποίηση του διεθνούς brand.

Τέλος, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, ημερίδες με αντικείμενο την αγροτοδιατροφή, γαστρονομικά σεμινάρια, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού από όλη την Πελοπόννησο.