Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξυδάκης για Λάνθιμο: Χαιρετίζουμε έναν προικισμένο καλλιτέχνη



Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Γιώργου Λάνθιμου στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.
«Εύγε στον Γιώργο Λάνθιμο» σημειώνει και προσθέτει: «Στο πρόσωπό του χαιρετίζουμε έναν προικισμένο καλλιτέχνη με σύγχρονη και προπάντων προσωπική δημιουργική γραφή, ο οποίος άνοιξε τα φτερά του στην Ελλάδα και ήδη πετάει στον κόσμο».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επισημαίνει ότι «η χώρα μας είναι παρούσα στην Ευρώπη του πολιτισμού, στην πιο αυθεντική, στην ανθρωπιστική εκδοχή της Ευρώπης» και υπόσχεται στήριξη στον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του.

Η δήλωση του Ν.Ξυδάκη έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες μέρες είχαμε τη χαρά και την τιμή να χειροκροτήσουμε μαζί με όλο τον κινηματογραφικό κόσμο της Ευρώπης τον Κώστα Γαβρά, που τιμήθηκε από το Φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα χειροκροτούμε ακόμα έναν διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη, της νέας γενιάς, που απέσπασε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία του φετινού φεστιβάλ. Εύγε στον Γιώργο Λάνθιμο! Είναι πολύ ωραίο για να είναι τυχαίο:

Στο πρόσωπο του Γιώργου Λάνθιμου χαιρετίζουμε έναν προικισμένο καλλιτέχνη με σύγχρονη και προπάντων προσωπική δημιουργική γραφή, ο οποίος άνοιξε τα φτερά του στην Ελλάδα και ήδη πετάει στον κόσμο.

Η χώρα μας είναι παρούσα στην Ευρώπη του πολιτισμού, στην πιο αυθεντική, στην ανθρωπιστική εκδοχή της Ευρώπης. Το Υπουργείο Πολιτισμού, με τη νέα διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και με κάθε άλλο θεσμικό μέσο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς του.»