Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Με νέα ανακοίνωση ζητά την παραμονή της Σοφίας Στάικου



Η παραίτησή της αποτελεί μεγάλη απώλεια αναφέρει το Δ.Σ. του μουσείου - Διαβάστε την επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού

Συνέχεια στις εξελίξεις που αφορούν την διοίκηση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) δίνει η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου το οποίο παίρνει φανερά θέση υπέρ της παραμονής της κυρίας Σοφίας Στάικου.

Μετά τις ανακοινώσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΕΜΣΤ και την συνέντευξη τύπου - την Δευτέρα - της διευθύντριάς του Άννας Καφέτση, η οποία προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες που έχουν λάβει χώρα εδώ και ένα εξάμηνο, καθιστώντας ακόμα αδύνατη την εγκαινίαση του νέου κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σοφία Στάικου, υπέβαλε την παραίτηση της.

Το Δ.Σ. εξέδωσε την Τετάρητ ανακοίνωση με την οποία ζητά ομόφωνα, από τον υπουργό Πολιτσμού Κώστα Τασούλα, να μεταπείσει την αντιπρόεδρο ώστε να παραμείνει.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η παραίτηση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ αποτελεί μεγάλη απώλεια. Η συμβολή της κυρίας Στάικου ήταν καθοριστική και αποφασιστική στην απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία του ΕΜΣΤ, πάντοτε με σεβασμό στις κείμενες διατάξεις και γενικότερα στις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Η εξειδικευμένη εμπειρία της στην διαχείρηση των πολιτιστικών αγαθών και δη Μουσείων, συνέβαλε αποτελεσματικά στην άψογη διοίκηση του ΕΜΣΤ στο βαθμό που αυτή εξαρτάτο από τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. Υποβάλλει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ την παράκληση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου η κυρία Στάικου να πειστεί να μην επιμείνει στην παραίτηση της. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμώς την κυρία Στάικου για τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες της στο Μουσείο και την άψογη συνεργασία της με όλα τα μέλη του Δ.Σ. ακόμα και όταν υπήρχαν διαφωνίες που ήταν λογικό να υπάρχουν σε ένα συλλογικό όργανο που λειτούργησε και λειτουργεί πάντα με τις αρχες της νομιμότητας και της διαφάνειας».

Να σημειωθεί ότι η Σοφία Στάικου κατέθεσε την παραίτηση της στις 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΠΟ αναμένονται ανακοινώσεις για το φλέγον ζήτημα του ΕΜΣΤ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.