Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μεσογειακά τραγούδια αγάπης από τη Γλυκερία



Μέσα από ένα κράμα ήχων, μελωδιών και παραδόσεων, η Γλυκερία και η εκλεκτή συντροφιά της θα ερμηνεύσουν «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου», σε μια μοναδική βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Με τη σύμπραξη της Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, του Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία και του Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία, με τους οποίους την ενώνει η αγάπη για τη μουσική και τα τραγούδια με «άρωμα» παράδοσης, η Γλυκερία θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια από όλες τις γωνιές της Μεσογείου και, φυσικά, τις επιτυχίες της, καθώς και λαϊκά και σμυρναίικα τραγούδια.

Η αγάπη της Γλυκερίας για την παραδοσιακή μουσική είναι δεδομένη, όπως και η επιθυμία της να γνωρίσει ήχους από όλον τον κόσμο, αλλά και να συνεργαστεί με μουσικούς και ερμηνευτές, που «κουβαλούν» άλλες γνώσεις και παραδόσεις. Μάλιστα, είναι από τις λίγες ερμηνεύτριες, που γνωρίζουν επιτυχία και εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη που έχουν γι’ αυτήν στο Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ δίσκοι της έχουν κυκλοφορήσει στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της λεγόμενης world σκηνής.

Η Ντιλέκ Κοτς, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τη Γλυκερία, θα τραγουδήσει τραγούδια από την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, που είναι γνωστά και στις δύο χώρες. Ο Αντρέ Μάια, με την κιθάρα του, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του φάδο (που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο), της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας. Ο Ντάσο Κούρτι, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν με εξαιρετική αγάπη για την ελληνική μουσική, θα ολοκληρώσει την πολυεθνική παρέα με τους βαλκανικούς ήχους, που τόσο καλά γνωρίζει.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.