Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αστέρια των 90s: Τι κάνουν σήμερα;



Η χρυσή εποχή των 90s μας σύστησε ορισμένα νέα πρόσωπα. Άραγε πού βρίσκονται αυτά σήμερα;
Τότε ήταν ακόμα πιτσιρίκια και όλοι μιλούσαν για παιδιά θαύματα που θα έκαναν τρελή καριέρα στον κινηματογράφο. «Ναι, καλά», για τα περισσότερα από αυτά, γιατί μερικά όντως διέπρεψαν υποκριτικά. Άλλα πάλι, αφήστε τα.
Έγινε γνωστός, γιατί η μαμά του τον ξέχασε «Μόνο στο σπίτι». Ο λόγος φυσικά για τον Macaulay Culkin, που όλοι είχαν κατενθουσιαστεί με τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Τι γλυκό παιδάκι και τι έξυπνο και όλα αυτά τα τετριμμένα ακουγόταν  από το στόμα κάθε ειδικού και μη.
Μετά το σίκουελ του «Μόνος στο σπίτι» ακολούθησε το «My girl» το 1991, το «The Good Son» το 1993 και τα «The Pagemaster»και «Richie Rich» τον επόμενο χρόνο. Και μετά σιωπή. Έξι χρόνια πέρασαν, άφαντος ο Macaulay και ξαφνικά αρχίζει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες χωρίς καμία επιτυχία. Μάλιστα το 2004 μπλέκει με το νόμο για κατοχή ναρκωτικών.

Το 2002 πήρε διαζύγιο από την επίσης ηθοποιό Rachel Miner (είχαν παντρευτεί το 1998- 18 χρονών ήταν αυτός τότε) και μετά άρχισε να βγαίνει με τη Mila Kunis, με την οποία επίσης χώρισε το 2011.
Σαν όνομα μπορεί να μη σας λέει κάτι, αλλά ο Edward Furlong ήταν ο συμπρωταγωνιστής τουArnold Schwarzenegger στο «Terminator». Το 1998 τον είδαμε σε μία εκπληκτική ταινία τα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» να υποδύεται τον αδερφό του Edward Norton αλλά για τα επόμενα χρόνια απασχόλησε τα μέσα μόνο για υποθέσεις με ναρκωτικά, αποτοξινώσεις και εφήμερες σχέσεις.
Εν τω μεταξύ παρέμενε ηθοποιός με μικρές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές αλλά η φήμη του τον ξεπερνούσε, όπως τον περασμένο Ιανουάριο, που συνελήφθη για επιθετική συμπεριφορά προς την σύντροφό του και ηθοποιό Monica Keena. Αποτοξίνωση και θεραπεία για την ενδοοικογενειακή βία τον γλίτωσαν από τη φυλακή.
Η Christina Ricci ήταν ένα πρόσωπο που χαρακτήρισε τα 90s με πολλές εμφανίσεις, ειδικά μάλιστα ως Wednesday Addams στο «The Addams Family» το 1993 και το σίκουελ δύο χρόνια μετά.
Δε σταμάτησε ποτέ να παίζει (παρά τις διατροφικές διαταραχές που αντιμετώπισε στην προσωπική της ζωή) αλλά αναζήτησε πιο σοβαρές ταινίες, ενώ έγινε και το αντίπαλο δέος της Bella του Twilight, υποδυόμενη την ερωμένη του Robert Pattinson στην ταινία «Bel Ami» του 2011.
Η Natalie Portman δε θέλει συστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στο «Leon, the professional», γοήτευσε το Χόλιγουντ και αυτό την υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Από τη στιγμή εκείνη, έχει πάρει ένα πτυχίο ψυχολογίας από το Χάρβαρντ, έχει προταθεί 2 φορές για Όσκαρ, έχει κερδίσει τη μία στην κατηγορία του Α΄ γυναικείου ρόλου, έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει και έναν γιο. Ε, δεν τη λες και αποτυχημένη....

Ο Haley Joel Osment έκανε πανηγυρική είσοδο στον κινηματογράφο: Forrest Gump το 1994 κα 5 χρόνια μετά «Έκτη Αίσθηση», τότε μάλιστα μόλις στα 11 του χρόνια, είχε προταθεί και για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.
Έκτοτε, όμως εμφανίστηκε σε ελάχιστες ταινίες, αλλά το 2005 ως μέλος της αμερικανικής εθνικής ομάδας γκολφ συμμετείχε στο All Star Cup και το 2010 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για ηθοποιία πάλι, ούτε λόγος.
Ο Elijah Wood πρωτοεμφανίστηκε σε ένα μικρό ρολάκι στην ταινία-σταθμό του Robert Zemeckis το 1989 «Back to the Future: Part II». Αργότερα τον είδαμε στο «Καλός γιος» με τον Macaulay Culkin, στο «Avalon» και δίπλα στον Mel Gibson στο «Forever Young».
Η επιτυχία όμως τον βρήκε με τον ρόλο του Φρόντο Μπάγκινς στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που έκανε την καριέρα του να εκτοξευτεί.
Ποιος θυμάται την Kirsten Dunst δίπλα στον Brad Pitt και τον Tom Cruise στην επιτυχία των 90s «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»; Λίγοι νομίζω. Η μικρή βαμπίρ μεγάλωσε και για χρόνια εντυπωσίαζε το Χόλιγουντ: Μικρές κυρίες, Jumanji, Wag the Dog μέχρι τους πιο ενήλικους ρόλους του 1999 στο «The Virgin Suicides».
Η καριέρα της άρχιζε να αλλάζει με τη συμμετοχή της ως Mary Jane Watson στο Spider-Man το 2002 ενώ η «Μελαγχολία» του Lars Von Trier την ξανασύστηκε σε κοινό και κριτικούς (Τραγική ειρωνεία: για 2 χρόνια η Dunst απείχε από τα καλλιτεχνικά καθώς έπασχε από κατάθλιψη, για την οποία και δεχόταν θεραπεία). Πλέον, συνεχίζει ακάθεκτη στα κινηματογραφικά δρώμενα.