Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βρούτσης: Απαραίτητο το κομματικό διαβατήριο ΣΥΡΙΖΑ και για το εφάπαξ



«Η βαριά εκτεθειμένη, πολιτικά και ηθικά -μετά τις σημερινές αποκαλύψεις- κυβέρνηση, καλείται να απολογηθεί απέναντι στους 55.000 δικαιούχους εφάπαξ» δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, αναγερόμνος στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος που κυκλοφορεί σήμερα. 

«Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με φακέλους χωρίς δικαιολογητικά, αναδεικνύουν το βαθιά διαβρωμένο πελατειακό κράτος, που χτίζει εδώ και δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Από σήμερα, οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι εφάπαξ γνωρίζουν, ότι για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους, το μόνο που χρειάζεται είναι κομματικό διαβατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, με την αόριστη, ατελή και ασαφή διάταξη του άρθρου 35 παρ. 10 του Ν. 4387/2016, ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» τον κανόνα της χρονικής προτεραιότητας στην καταβολή των εφάπαξ παροχών, ανοίγοντας το δρόμο σε ρουσφετολογικές πρακτικές, καταστρατηγώντας το πνεύμα του νόμου και προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 
 
Υπενθυμίζεται, ότι τα έτη 2011 - 2014 χορηγήθηκε αριθμός - ρεκόρ εφάπαξ παροχών, ύψους 3,1 δισ. ευρώ, καθώς 96.760 συνταξιούχοι πήραν το εφάπαξ τους, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες» καταλήγει η ανακοίνωση.