Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βούτσης: Θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα του ΕΣΡ



Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στην πρόταση για τα πρόσωπα του ΕΣΡ, έστι ώστε  να υπάρξει συμφωνία, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Καμιά ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να γίνει χωρίς σύμπλευση με την αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε μιλώντας με δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. "Κλείσαμε τις 4 από τις 5 συνταγματικά προβλεπόμενες αρχές με τα 4/5 και μπορούμε να κλείσουμε και την πέμπτη", εκτίμησε ο ίδιος.

"Θα έμενα σε αυτά που είπα χθες, αν η επίσημη διαρροή από τη ΝΔ δεν εμπεριείχε το απαράδεκτο ότι ήταν επτά "Συριζαίοι" στη σύνθεση της πρότασης για το ΕΣΡ", επεσήμανε. Θύμισε ότι στις τρεις συζητήσεις που είχαν γίνει δεν είχε πραγματοποιηθεί καμιά ένσταση για τα πρόσωπα και συνέχισε ότι εάν δει κανείς τα εννιά ονόματα ήταν προτάσεις από τέσσερα διαφορετικά κόμματα της αντιπολίτευσης και είναι άνθρωποι και στελέχη που ούτε κατά πλειοψηφία δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΙΚΗ προέλευση, όπως είπε.

"Η διαρροή είναι μια προσπάθεια να θωρακιστεί μια προειλημμένη απόφαση άρνησης για να διαμορφωθεί το ΕΣΡ" είπε και ανήγγειλε ότι θα έρθει και ο πρόεδρος της ΝΔ, με το οποίον θα έχουμε τις επόμενες ήμερες ευκαιρία να συνεννοηθούμε. "Θα υπάρχουν αλλαγές και θα προκύψει διαφορετική πρόταση από τη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα", πρόσθεσε ο κ. Βούτσης .

Αναφορικά με το βιβλίο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια συζήτηση. "Επειδή ήμουν και υπουργός Εσωτερικών δεν υπήρχε ούτε υπουργική, ούτε πρωθυπουργική προαίρεση για τέτοιου είδους συζητήσεις", δήλωσε και πρόσθεσε "ποτέ δεν φλερτάραμε με την ιδέα της εξόδου από την ευρωζώνη...".