Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της «Αυγής» ή να την κλείσει



Κατέρρευσαν όλοι οι μύθοι που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση με την εξεταστική επιτροπή σύμφωνα με τον εισηγητή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, προσθέτοντας δε ότι ο μόνος εκτεθειμένος από την συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα Αυγή.

Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε μάλιστα ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για την Αυγή υποστηρίζει ότι η εφημερίδα εμφανίζει αρνητικό μετοχικό κεφάλαιο και πως πρέπει να ενεργοποιηθεί ο ισχύοντας νόμος που ορίζει ότι ο μέτοχος – δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ –να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή η εταιρεία να μπει σε εκκαθάριση. Ωστόσο, η ΤτΕ επισημαίνει ότι ο βασικός μέτοχος «εμφανίζει δυσχέρειες στην εκπλήρωση των δανειακών του υποχρεώσεων».

Ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε δε πως εποπτεύουσα αρχή για την εφαρμογή του νόμου «είναι η Περιφέρεια Αττικής δηλαδή η κυρία Ρένα Δούρου».

«Πήγατε για μαλλί αλλα βγήκατε κουρεμένοι» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «Δεν μας προέκυψε καμία παρέμβαση πολιτικού αρχηγού σε τράπεζα προκειμένου να ρυθμιστούν τα δάνεια εκτός από την επιστολή Τσίπρα» και να συμπληρώσει «μοναδικό κόμμα που έχει offshore στην κομματική του εφημερίδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία εμπράγματη εγγύηση για το δάνειό σας. Δεν έγινε προσημείωση ούτε μπήκε σε υποθήκη το ακίνητο της Κουμουνδούρου. Μήπως θέλετε να πάμε μαζί να κάνουμε μήνυση στην Εθνική Τράπεζα που δεν ζήτησε εμπράγματη εγγύηση για το δάνειό σας;».

«Κατέρρευσε ο μύθος ότι θα αποκαλυπτόταν το αμαρτωλό τρίγωνο με τους διαπλεκόμενους, άθλιους πολιτικούς που είχαν φίλους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους τραπεζίτες οι οποίοι υπο την πίεση των πολιτικών χορηγούσαν δάνεια σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να στηρίξουν τους πολιτικούς τους φίλους και να διατηρήσουν την ηγεμονία της άρχουσας τάξης εις βάρος των κατατρεγμένων. Κατέρρευσε γιατί σήμερα μας λείπουν οι ένοχοι πολιτικοί. Δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε έναν. Δεν έχετε πρόσωπο άρα δεν έχετε υπόθεση εργασίας» είπε ο κ. Βορίδης για να συνεχίσει «Σας είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν έκνομες ενέργειες στο χώρο των δανειοδοτήσεων; Ότι δεν πρέπει να ελέγχονται οι δανειοδοτήσεις αυτές; Σας εμπόδισε να φέρετε ρυθμίσεις για τον εποπτικό ρόλο των τραπεζών; Που είναι αυτές δυο χρόνια τώρα; Όμως η εξεταστική δεν κάνει αστικολογική μελέτη ούτε μπορεί να υποκαταστήσει τον ελεγκτικό ρόλο της ΤτΕ».

«Αποκλείεται να υπάρχουν έκνομες δανειοδοτήσεις σε άλλους τομείς και κλάδους. Αν δεν είναι ΜΜΕ αλλά βιομηχανία δεν μπορεί να έχει πάρει δάνεια παρανόμως;

Αυτό όμως έχει ποινικό – αστικό ενδιαφέρον όχι όμως πολιτικό» εξήγησε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν αποδείχθηκε. Επίσης, δεν είχαμε υπερβολική δανειοδότηση του συγκεκριμένου κλάδου, ούτε περισσότερα κόκκινα δάνεια σε σχέση με άλλους, ούτε διαφορετικά κριτήρια δανειοδότησης».