Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Β. Λεβέντης: Αν άλλαζα τους βουλευτές μου σε 6 μήνες, δύο θα αποστατούσαν



Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε για την προεκλογική του υπόσχεση στην οποία δεν αντεπεξήλθε πως θα αλλάζει τους βουλευτές του κάθε έξι μήνες. Όπως εξήγησε δεν το έκανε γιατί είχε πληροφορίες ότι αν τους άλλαζε στο εξάμηνο, δύο από εκείνους που θα έμπαιναν στη Βουλή θα αποστατούσαν και έτσι η Ένωση Κεντρώων θα έχανε δύο έδρες.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης πρότεινε να επιστρέψουν τα κόμματα τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν από το κράτος, τονίζοντας μάλιστα ότι γι’ αυτόν τον λόγο η Ένωση Κεντρώων δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από όσα έχει λάβει έως τώρα από το σχετικό ποσό.

 

Επανέλαβε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και συμπλήρωσε «θα πάμε σε κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας για το καλό του τόπου» ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα δεν θα βγει από την κρίση δίχως πολιτική σταθερότητα, κάτι που δεν διασφαλίζεται με 153 βουλευτές.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχουν βάση τα όσα λέει για το χρέος, συμπληρώνοντας ότι προετοιμάζει την απόδραση του.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τη θέση να ψηφιστεί διάταξη ώστε να μην μπορεί να χάσουν οι δανειολήπτες τα σπίτια τους, την πρώτη κατοικία μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ και να έχουν την δυνατότητα να εξαγοράσουν το σπίτι τους σε τίμημα ίδιο με αυτό που αγοράζουν τα ξένα Funds.