Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τζανακόπουλος: Τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης



Ανοιχτά παραμένουν μέτωπα στα εργασιακά σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Επιβεβάιωσε μάλιστα ότι το ΔΝΤ πιέζει για αλλαγές στα όρια των ομαδικών απολύσεων.

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν τα εργασιακά. Το ΔΝΤ επιμένει για μείωση του ορίου όπου οι απολύσεις θεωρούνται μαζικές. Σε αυτό το θέμα η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις» υποστήριξε μιλώντας στο realfm ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν και «πολύ μικρές διαφορές» στα δημοσιονομικά δηλώνοντας σίγουρος ότι «αναμένεται να γεφυρωθούν». «Και από κει και πέρα υπάρχει και το ζήτημα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπου θα πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για να συμπληρωθούν τα χρήματα που από τον προϋπολογισμό θα κατευθυνθούν προς το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται για πολύ μεγάλες διαφορές, πρόκειται για διαφορές οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, μπορούν να γεφυρωθούν μέχρι το τέλος του Νοέμβρη και να καταλήξουμε σε μία κοινά αποδεκτή συμφωνία» κατέληξε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμπλήρωσε, δε, ότι πολιτικός στόχος για την κυβέρνηση παραμένει να έχουν λυθεί τα θέματα της β΄ αξιολόγησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου υποστηρίζοντας ότι ο στόχος αυτός «είναι απολύτως εφικτός».

Μιλώντας για την επίσκεψη Ομπάμα την χαρακτήρισε «κορυφαίο ζήτημα» διευκρινίζοντας ότι «η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει το μέγιστο θέμα του ελληνικού χρέους, ζητήματα που έχουν να κάνει με το προσφυγικό, με το Κυπριακό, αλλά και άλλα διμερή ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας».

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους φάνηκε και από την τελευταία συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου ότι αποτελεί για εκείνον ένα κορυφαίο ζήτημα και νομίζω ότι θέλει να κλείσει την οκταετία της διακυβέρνησής του, της προεδρίας του, με λύσεις σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την αμερικανική εξωτερική πολιτική και την αμερικανική οικονομική πολιτική και είναι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο που, πιθανόν, η νίκη Τραμπ να ενισχύει ακόμη περισσότερο τη βούληση της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης να δοθεί μία λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» κατέληξε για τη συνέντευξη Ομπάμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.