Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τσέκερης: Ο Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να ζητήσει εκλογές



«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να ζητήσει εκλογές», γράφει σε άρθρο του ο προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας στο γραφείο του πρωθυπουργού, Άγγελος Τσέκερης

«Πολιτικός αυτοεξευτελισμός στο Βερολίνο: ‘Δεν είναι αυτό που νομίζετε'»: αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του 'Αγγελου Τσέκερη, προϊσταμένου Στρατηγικής Επικοινωνίας στο γραφείο του πρωθυπουργού, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Γερμανία, καθώς και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα έχει πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αυτός είναι ο λόγος του ταξιδιού του στην Γερμανία. Έτσι, την ώρα που φωνές στήριξης για την χώρα μας ακούγονται δυνατά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και μέσα στην Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να τους πει ότι η λύση του προβλήματος περνάει από μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα: Που επί της ουσίας σημαίνει: ‘σας τα δίνω όλα αρκεί να ρίξετε τον Τσίπρα'», γράφει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στον ιστότοπο left.gr. και προσθέτει:

«Η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετά να παρουσιάσει στο Βερολίνο για να κάνει δελεαστικό το σχέδιό του. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι: Η στάση του απέναντι στο έκτακτο επίδομα που δόθηκε τον Δεκέμβριο στους συνταξιούχους. Οι δηλώσεις του απελπιστικού 'Αδωνη Γεωργιάδη ότι δεν τον ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά να πέσει η κυβέρνηση. Η αγωνιώδης έκκληση της Μαρίας Σπυράκη προς τους δανειστές, από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Και, βεβαίως, η πρόσφατη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι ‘η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση πρέπει να ποινικοποιηθεί'».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάει εκεί για να παρουσιάσει το εξαιρετικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που ο ίδιος έχει καταστρώσει. Και επειδή το σχέδιο είναι πολύ σοβαρό, δεν πρέπει να το μάθει ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να υπάρχουν, όχι μόνο δηλώσεις και ενημέρωση, αλλά ούτε καν φωτογραφία από την συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών», γράφει ο προϊστάμενος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου 'Αγγελος Τσέκερης.

Και το άρθρο καταλήγει, «οι Έλληνες πολίτες ας το αντιληφθούν. Αυτό που νομίζουν είναι: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε για να ζητήσει εκλογές. Κανονικά θα έπρεπε να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει ιδίαν αντίληψη για το πού πρέπει να απευθυνθεί. Παλιά ο βασιλεύς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του. Γιατί οι δανειστές να μην μπορούν διορίσουν τώρα τον κ. Μητσοτάκη; Ειδικά όταν το προσπαθεί τόσο φιλότιμα.

Ναι αυτό που νομίζετε είναι. Είναι ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός στις καλύτερες στιγμές του. Ένα πεδίο στο οποίο η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμα από ότι φαίνεται».