Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τσακαλώτος: Να τυπώσουμε αυτοκόλλητα «Κυριάκο να έχεις πάντα τη υγεία σου»



Χείμαρρος ήταν υπουργός Οικονομικών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με το γνωστό ειρωνικό και καυστικό χιούμορ αντιτάχθηκε στο φιλελεύθερο αφήγημα του προέδρου της ΝΔ, στον οποίο ευχήθηκε, όμως, να έχει…. πάντα την υγεία του. Ο Ευκλείδης Τσακαλωτος έστειλε παράλληλα μήνυμα στήριξης για το έργο του προκατόχου του Γιανη Βαρουφάκη, λέγοντας πως τα ίδια θα γινόταν ακόμα και αν ήταν ο…. Κόσμος ο Αιτωλός.

«Λένε δεν ήταν καλό το πρώτο εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ, οτι δεν ήταν καλή η πολιτική του Βαρουφάκη. Εγώ σας λέω λοιπόν και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν στη θέση του και ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης στη θέση του Βαρουφάκη, τα ίδια θα έλεγαν για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, γιατί ήθελαν να αποτύχει η Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλωτος.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας ότι  “Κάτι πολύ βαθύ έχει αλλάξει σε αυτόν τον καπιταλισμό. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης” και πρόσθεσε “Υπάρχει όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης  που νομίζει  ότι αν πει όλα αυτά που έλεγε το 1980 θα επιστρέψει στην εξουσία.

Στη συνέχεια είπε ειρωνικά:  Να τυπώσουμε αυτοκόλλητα και να τα κολλάμε στα αυτοκίνητα που να λέει “Κυριάκο ελπίζουμε ένα έχεις πάντα την υγεία σου”.

Στήριξη και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη λέγοντας οτι τα θρησκευτικά είναι αγάπη μια εγώ δεν βλέπω αγάπη στα βιβλία. Στήριξε όλους τους υπουργούς τονίζοντας “Δεν θα είχαμε την Εθνική Σύνταξη χωρίς τον Γ. Κατρούγκαλο, δεν θα είχαμε σώσει τους ανασφάλιστους αν δεν ήταν ο Ξανθός, δεν θα είχαμε σώσει το νόμο Κατσέλη αν δεν ήταν ο Σταθάκης. Είμαι περήφανος που περάσαμε για τις φυλακές τρίτου τύπου. Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Ν. Φίλη με την Εκκλησία και είμαι απογοητευμένος με το πόσο λίγοι διαννοούμενοι τον υποστήριξαν. Κάναμε ένα συμβιβασμό αλλά κάναμε μια αριστερή πολιτική για την παιδεία, την υγεία προς όφελος της κοινωνίας”.

Δήλωσε επίσης οτι “Δεν έχουμε εγγυήσεις αλλά πρέπει να ανοίξουμε την κάθε χαραμάδα, να συζητήσουμε με την σοσιαλδημοκρατία χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή είναι η αρχή μας και η εμπιστοσύνη μας”. “Παλεύουμε όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κρίση αλλά εμείς δεν θα επιστρέψουμε στο νεοφιλελευθερισμό”, επεσήμανε ο υπουργός.

Τέλος, έκανε αναφορά για τη εφαρμογή πλέον του παραλλήλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενω υπογράμμισε οτι  μας επέβαλαν το ταμείο,  κάναμε έναν συμβιβασμό,  αλλά εφαρμόσαμε μια αριστερή πολιτική.